Yeni Yıl İçin Bin Fidan Dağıtıldı

Sındırgı'da 'Yeni Yıla Ağaç Keserek Değil, Fidan Dikerek Girelim' kampanyası çerçevesinde vatandaşlara bin çam fidanı dağıtıldı.

Cumhuriyet Meydanı'nda, Sındırgı Belediyesi ve Orman İşletme Müdürlüğünü tarafından yürütülen kampanya çerçevesinde ilçe sakinlerine bin çam fidanı dağıtıldı.

Belediye Başkanı Ekrem Yavaş etkinlikte yaptığı konuşmada 2017'nin dünyaya barış ve huzur getirmesini dileyerek, şunları söyledi:

'Miladi olarak 2016 bitiyor, 2017 yılına giriyoruz. Yeni bir yıl güzel, yeni umutlar güzel bundan hiç şikayetimiz yok. Ama Avrupa'nın bu adet ve göreneklerini bu ülkede yaşatmaya çalışmak, özellikle de şehit cenazelerinin olduğu bir ortamda, Suriye'de devam eden bir savaş ortamında çok şükür şimdi ateşkes ilan edildi inşallah devamı olur.

PKK ve FETÖ ile mücadele edilen bir ortamda yıl başı kutlamak bu memlekete yakışmaz. Özellikle de yıllardan beri insanlar çam keserek ışıklandırarak süsleyerek bir şeyler göstermeye çalıştılar. Bizde değişiklik olsun, farkındalık olsun diyerek orman müdürümüzden böyle bir şeyde ricada bulunduk. Bizde vatandaşlara birer fidan verelim fidan diksinler büyütsünler yeni nesillere yeşil bir alan sunsunlar istedik.'

Kaynak: AA