Vali Ustaoğlu'nun Mahalle Odası Toplantıları

Bayburt Valisi İsmail Ustaoğlu, kentte vatandaşlarla buluşmak için başlattığı Mahalle Odası Toplantılarının üçüncüsünü Veli Şaban Mahallesinde yaptı.

Vali Ustaoğlu, burada yaptığı konuşmada, Bayburt'a atamasının yapıldığı günden itibaren Bayburt ile ilgili dikkatini çeken şeylerin başında mahalle odalarının olduğunu söyledi.

Daha önce görev yaptığı diğer illerde gelenek anlamında bu tür odaların kullanıldığı belirten Ustaoğlu, 'Toplumsal, sosyal ve kültürel aktivitelerde önemli bir misyonu olan bu odaların Bayburt'a özgü ve farklı bir durumunun olduğunu burada öğrendim. Bizde bunu fırsat bilerek mahalle odalarımızın Bayburt'umuzun geleneksel ve kültürel özelliklerinin yansıtılmasında önemli bir misyonu var. Bizlerde valilik olarak bu odalarımızın canlı tutulması, geleneksel kültürümüzde önemli bir yeri olan bu oda buluşmalarını sürdürme adına hem katkımız olsun, hem de vatandaşlarımızın ayağına giderek varsa paylaşacakları hususları devlet olarak bunları yerinde dinleyelim.' dedi.

Vali Ustaoğlu, mahalle odaları buluşmalarında ki amaçlarının mahalle sakinlerinin varsa sorun ve isteklerini yerinde dinlemenin yanında bu kültürü de yaşatarak gelecek nesillere bu kültürün taşınması olduğunu ifade etti.

Bayburt'un nüfus olarak ülkenin en küçük ili olmasına karşın yetiştirdiği çok kıymetli şahsiyetleri geçmişte olduğu gibi günümüzde de yetiştirdiğini aktaran Vali Ustaoğlu şunları kaydetti:

'Bugün ülke siyasetinde, ekonomisinde ve ülke idaresinde kendi bağrından yetiştirmiş olduğu şahsiyetleri güzel ülkemizin hizmetine sunan en önemli illerimizin başında geliyor. Geriye dönüp baktığımızda da yine hayırla yad edeceğimiz aşıklarıyla, şairleriyle yine çok kıymetli şahsiyetleri kendi bağrında yetiştirmiş önemli bir vilayetimiz.

Kısacası Anadolu topraklarında yüzyıllardır en önemli bölgelerimizin başında gelen ve en önemlisi de tarihi kahramanlıklarla dolu bu memleketimizde çok önemli şahsiyetlerini bu memleketin hizmetine adamış önemli bir ilimiz. Türkler Anadolu'ya geldiklerinde buraya yerleşen burada camisiyle, külliyeleriyle, köprüsüyle Anadolu'daki İslam medeniyetinin ilk yerleştiği ve yayıldığı beldelerin başında geliyor. Bu anlamda da çok önemli bir misyonu ve geçmişi olan bir şehir Bayburt. İşte bu kadim şehrin bu güzel insanlarına hizmet etme noktasında bugün elimizden gelen gayreti göstermeye çalışıyoruz.'

Vali Ustaoğlu'nun konuşmasının ardından mahalle sakinlerinin isteklerini dinledi.

Kaynak: AA