Ünye'de Evde Sağlık Bakım Hizmeti

Ünye Toplum Sağlığı Merkezince, 2016 yılı içerisinde 100 hastaya evde sağlık bakım hizmeti verildiği bildirildi.

Merkezin Başkanı Dr. Saliha Yeşilduman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hastanın ihtiyacına göre evde sağlık hizmeti verdiklerini söyledi.

Günlük yaşam şartlarını en az etkileyerek, en doğru tedaviye ulaşmak yoluyla hastalığın ve yetersizliğin etkilerini en aza indirmeyi hedeflediklerini belirten Yeşilduman, aynı zamanda hastanın yaşam kalitesini yükseltmenin amaçlandığını aktardı.

Yeşilduman, bu hizmetin, evde kalmayı tercih eden ve tedavisi, bakımı devam eden ancak yakın aile çevresi ve arkadaşları tarafından bakımı gerçekleştirilemeyenler için gerekli olduğunu da vurgulayarak, şöyle konuştu:

'Evde sağlık bakım hizmeti, ameliyat sonrası bakım gereksinimi olanlardan uzun süreli bakıma ihtiyacı olan hasta ve yaşlılara, kısa süreli hemşirelik hizmetlerine gereksinim duyanlara hitap etmektedir. Evde sağlık bakımı hizmeti alan hastalar daha çok ameliyat sonrası bakım ihtiyacı olanlar, ortopedi ve travmatoloji hastaları, akciğer ve solunum hastaları, kalp, damar ve hipertansiyon hastaları, felçli hastalar, onkoloji hastaları, nöroloji hastaları, bakım ihtiyacı olan yaşlılar ve engellilerdir.'

İlçede toplum sağlığı merkezi ve devlet hastanesi bünyesinde olmak üzere iki evde sağlık bakım hizmeti bulunduğunu anlatan Yeşilduman, ilçede 2016 yılı itibarıyla merkez olarak 100 hastaya evde sağlık hizmeti sunulduğunu kaydetti.

Kaynak: AA