Tunceli'de SODES Projeleri

Tunceli'de Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında 3 proje için sözleşmenin imzalandığı bildirildi.

Tunceli Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Kalkınma Bakanlığı tarafından SODES kapsamında 2015 yılı başvuru döneminde Tunceli'de desteklenmesi uygun görülen ve 2015-2016 yıllarında uygulanarak tamamlanan 15 adet projeden artan bütçe ile yedek listede bulunan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne ait 'Sevgi Anlatmanın Mis Yolu', İl Müftülüğüne ait 'Güçlü Bir Gençlik' ve Ovacık Belediyesine ait 'Kadın Emeği Alınteri' projelerinin sözleşmeleri Vali Osman Kaymak ve proje yürütücüsü kurum müdürleri tarafından imzalandığı belirtildi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yürütülecek 'Sevgiyi Anlatmanın Mis Yolu' projesinde herhangi bir geçim kaynağı olmayan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından yardım alan 20 kadına hediyelik eşya kursu ve 20 kadına da taş işlemeciliği kursunun, Ovacık Belediyesi tarafından yürütülecek 'Kadın Emeği Alınter' projesinde ise dar gelirli 20 kadına arıcılık, 20 kadına da fidan yetiştiriciliği kursları, İl Müftülüğüne ait 'Güçlü Bir Gençlik' projesinde de yoksul ve dar gelirli olup, yoksul mahallelerde ikamet eden 100 gence masa tenisi, fotoğrafçılık, satranç kursları açılarak, projenin sonunda 50 kursiyerin Çanakkale gezisine gönderileceği belirtildi.

Açıklamada Vali Osman Kaymak'nın şu görüşlerine de yer verildi:

'Projelerin uygulanmasında proje yürütücüsü kurumalara önemli görevler düşüyor. Özellikle projeden istifade edecek kişilerin SODES'in hedef kitlesini oluşturan dezavantajlı kesimlerden seçilmesi büyük önem taşıyor. Bu kapsam verilecek mesleki eğitimler ile kültür, sanat ve spor kurslarından faydalanacak kursiyerlerin belirlenmesinde gerekli titizliğin gösterilmesi gerekiyor.'

Kaynak: AA