Trabzon'da Kongre Merkezine Ruhsat İzni

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu kongre merkezinin inşası için gerekli ruhsat izinlerinin verildiğini bildirdi.

Hacısalihoğlu yazılı açıklamasında, Yomra ilçesinde daha önce Dünya Ticaret Merkezinin bulunduğu alanda Armada Group tarafından fuar ve kongre merkezi kompleksi inşa edileceğini anımsattı.

Dünya Ticaret Merkezinin bir süre önce yıkıldığını belirten Hacısalihoğlu, 'Burada çok önemli bir yatırım gerçekleştirilecek. Trabzon'da 4 ve 5 yıldızlı otel, 6 bin metrekare fuar alanı, 2 bin 100 kişilik fuar merkezi, müştemilatı ve ilave yapılardan oluşan dev kongre merkezinin inşası için gerekli ruhsat izinleri verildi.' ifadesini kullandı.

İnşaata bir süre sonra başlanmasının planlandığına dikkati çeken Hacısalihoğlu şöyle devam etti:

'Artık önümüzde imalata dönük bir zaman var. Şehrimize önemli bir yabancı yatırım geldi. Kongre turizminin gelişmesi için çok önemli bir yatırım. Trabzon'da yüksek kalitede kongre merkezi ve otel yapma konusunda önemli bir proje ortaya çıkarıldı.

Önümüzdeki süreçte daha büyük ve güzel yatırımları Trabzon'a çekeceğiz. İnanıyorum ki bu yatırım başkalarına da örnek olacaktır. Trabzon'un geleceği için tarihi bir yatırım olacak.'

Kaynak: AA