Şehit Çocuklarına Dizüstü Bilgisayar Hediyesi

Malatya Valisi Mustafa Toprak ve eşi Selime Toprak ile birlikte şehit yakınlarını evlerinde ziyaret etti.

Vali Toprak ve eşi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Şehit Yakınları ve Gaziler Dairesince organize edilen ve Halk Bankasının desteğiyle gerçekleştirilen 'Yalnız Değilsiniz Türkiye'nin En Büyük Ailesi Projesi' kapsamında şehit yakınlarına ve çocuklarına dizüstü bilgisayar hediye etti.

Toprak, ilk olarak Ankara'da özel bir şirkette iş makinesi operatörü olarak çalışırken darbecilerin açtığı ateşte şehit olan Fuat Bozkurt'un ailesi ile yine aynı gün İstanbul'da Atatürk Havalimanında şehit edilen Zekeriya Bitmez, Baştabya Kışlası'nın önünde şehit olan Engin Tilbeç'in ailelerini ziyaret etti.

Şehitlerin emaneti ailelerine, yakınlarına ve çocuklarına sahip çıkmanın devletin ve kendilerinin en önemli görevi olduğunu vurgulayan Toprak, 'Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı, Başbakanımız, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızın girişimleri ile organize edilen ve Halk Bankasının destekleri ile hayata geçirilen proje kapsamında bu gün şehit ailelerimizle bir araya geldik' ifadelerini kullandı.

Vali Toprak, şehit yakınlarına ve çocuklarına moral vermesi amacıyla düzenlenen projede emeği geçenlere de teşekkür ederek Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce bilgisayarların dağıtımına da devam edileceğini ifade etti.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Ramazan Barman ve Halk Bankası İnönü Caddesi Şubesi Müdürü Veysi Büdün'ün de hazır bulunduğu ziyaretlerde 10 adet diz üstü bilgisayar şehit kardeşlerine ve çocuklarına hediye edildi.

Şehit yakınları ve çocukları ile yakından ilgilenen iş ve eğitim durumları ile ilgili bilgiler alan ve bir süre sohbet eden Vali Toprak, kendisine iletilen bazı sorunların çözümü konusunda da Barman'a gerekli talimatları vererek sonucundan da kendisinin bilgilendirilmesini istedi.

Kaynak: AA