Yunusemre'de Kar Seferberliği

Manisa yeni yıla karla giriyor. Bu durum özellikle çocukları sevindirirken; Yunusemre Belediyesi de beyaz gelinliğin işkenceye dönüşmemesi için gece boyunca yol açma çalışmaları gerçekleştirdi.

Yunusemre'de Kar Seferberliği
Tüm Türkiye’yi etkisi altına alan soğuk hava ve kar yağışı Manisa’da da etkili oldu. Merkez’de kar yağışı olmazken, yüksek kesimler beyaza büründü. Yunusemre Belediyesi, karla kaplanan kırsal mahallelerde vatandaşların mağdur olmaması için teyakkuzda bekliyor. Belediye ekipleri gece boyunca yol açma çalışması yaparken; şiddetli rüzgar nedeniyle devrilen ağaçlar kaldırıldı. Belediye, sokakta kalan vatandaşlar için de bir ekip oluşturarak onları kış gününde sıcak bir ortama kavuşturdu.

Yuntdağı’nda kar kalınlığı 20 santimetreye ulaştı

Olumsuz hava koşullarına karşı vatandaşları uyaran Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “İlimiz soğuk hava etkisinin altına girdi. Özellikle Yuntdağı ve Spil’in yüksek kesimleri beyaza büründü. Kar kalınlığı kimi yerde 20 santimetreye kadar yükseldi. Belediye olarak vatandaşımızın mağdur olmaması için Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerimiz gece boyunca kardan dolayı kapanan yolları ulaşıma açtı. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerimiz de şiddetli lodos nedeniyle devrilen ağaçları kaldırdı. Sokakta kalan kimsesiz ve yaşlı vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermek amacıyla bir ekip oluşturduk. Vatandaşlarımız 24 saat boyunca 444 62 09 numaralı Çağrı Merkezimizi arayarak, bizlere ulaşabilir” diye konuştu.

Kaynak: İHA