Validen, Cumhurbaşkanına Hakaret Ettiği İleri Sürülen Öğretim Görevlisine Sert Tepki

Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, Cumhurbaşkanına sınav sorusunda hakaret ettiği ileri sürülen Fırat Üniversitesi öğretim görevlisine tepki göstererek, "Bu suç olmasının ötesinde bir ahlaksızdır" dedi.

Validen, Cumhurbaşkanına Hakaret Ettiği İleri Sürülen Öğretim Görevlisine Sert Tepki
Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ailesini kastederek hakaret içeren sınav sorusu sorduğu ortaya çıkan ve gözaltına alınan Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Yüksekokulunda görevli Öğretim Görevlisi Tümer C. hakkında açıklamalarda bulundu. 29 Aralık’ta Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Yüksekokulunda bir öğretim görevlisinin ortak final sorusunda öğrencilere birtakım sorular yönelttiğini ve soruların Cumhurbaşkanı ve ailesine ciddi hakaretler içerdiğinin ifade eden Vali Zorluoğlu, bunun üzerine üniversite yönetiminin idari işlem başlatıp, soruşturma açtığını ve öğretim görevlisinin görevinden uzaklaştırıldığını söyledi.



Öğretim görevlisi hakkında terör örgütleriyle de bağlantılı olabileceği şüphesiyle adli işlem başlatıldığını vurgulayan Vali Zorluoğlu, "Dün akşam saatlerinde gözaltına alındı. Şuanda da hakkındaki adli işlem devam ediyor. Tabi bu durum çok üzücü bir hadisedir. Bu öğretim görevlisinin yaptığı suç olmasının ötesinde en başta bir ahlaksızdır. 14-15 senedir bu memleketin ve milletin ekmeğini yiyen ve içen bir kişinin böyle ahlaksız bir şekilde davranış içerisinde girmiş olması hakketten çok üzücü bir hadisedir. Ama hiç kimsenin hukuk devletinde yaptığı yanına kar kalmaz. Bu öğretim görevlisiyle ilgili olarak hem adli hem idari soruşturma devam ediyor" dedi.

Kaynak: İHA