Vali Tutulmaz'dan Yeni Yıl Mesajı

Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, yeni yıl mesajı yayımladı.

Vali Tutulmaz, mesajında, her yeni yılın başarı, güzellik, umut ve iyimserliğin egemen olduğu, kardeşlik ve dostluk bağlarının pekiştiği, daha müreffeh bir hayata ulaşma yolunda yeni isteklerinin filizlendiği bir yıl olduğunu belirtti.

Siirt halkının 15 Temmuz gecesinde yeni bir destan yazdığını anımsatan Tutulmaz, hain darbe girişimine karşı dik durarak, devletin birlik ve bütünlüğüne, milli iradeye ve demokrasiye sahip çıkarak, tarihi bir duruş sergilediklerini aktardı.

Tüm Siirt halkına bir kez daha teşekkür eden Tutulmaz, şunları kaydetti:

'2016 yılında ülkemizde ve dünyada yaşanan ve insanlığı derinden etkileyen olumsuzlukların 2017 yılında yaşanmaması, tüm dünyada barış ve hoşgörünün hakim olması en büyük temennimiz ve dileğimizdir. Bugün bulunduğumuz tarihi dönemeçte millet olarak bizlere düşen, birlik ve beraberliğimizi korumak, kardeşlik bağlarımızı güçlendirmek ve bu ülkeye en iyi şekilde sahip çıkmaktır. Ülkemizin bölünmez bütünlüğü, milletimizin huzur ve güvenliği için canlarını feda eden tüm kahraman şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyorum. Ruhları şad olsun.'

Şirvan'daki maden kazasına da değinen Vali Tutulmaz, 'Millet olarak hepimizi derin bir üzüntüye sokan 17 Kasım 2016 tarihinde Şirvan ilçemize bağlı Maden köyünde özel sektöre ait bakır madeninde oluşan heyelan sonucu toprak altında kalarak yaşamını kaybeden 16 işçi kardeşimize de bir kez daha Allah'tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum.' ifadelerinde bulundu.

2017 yılının filizlenmiş umutların boy verdiği, sevgi, kardeşlik, hoşgörü ve dayanışma duygularının birliktelikle yoğrulduğu bir yıl olmasını temenni eden Tutulmaz, yeni yılın Siirt'e, ülkeye ve tüm insanlığa barış, huzur, sağlık ve mutluluk getirmesini diledi.

Kaynak: AA