Vali Alpman Yaban Hayatı İçin Doğaya Yem Bıraktı

Iğdır Valisi Ahmet Turgay Alpman ve beraberindeki öğrenciler, kar yağışının etkili olduğu Iğdır'da aç kalan yabani hayvanlar için doğaya yem bıraktı.

Doğu Anadolu'da etkili olan kar yağışının ardından hava sıcaklığının gece sıfırın altında 15 dereceye kadar düştüğü Iğdır'da soğuklar yaban hayatını olumsuz etkiledi.

Kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan kuşlar için Orman ve Suişleri Müdürlüğü görevlileri çalışma başlattı.

İl merkezindeki boş bir alanda başlatılan yemleme çalışmasına Iğdır Valisi Ahmet Turgay Alpman, Orman ve Suişleri İl Şube Müdürü Mete Türkoğlu ve öğrenciler de katıldı.

Alpman ve öğrenciler beraberinde getirdikleri buğday ve ekmekleri doğaya bıraktı.

Vali Alpman, yem dağıtırken yaptığı konuşmada, hayatta bütün canlıların birbirine zincir halinde bağlı olarak yaşadığını belirterek, 'İnsanlar kuşlara, kuşlar böceklere bağlı olarak yaşıyorlar. Bu zincir halkasının kopması demek doğanın dengesinin bozulması anlamına geliyor. Bu dengenin devam etmesi lazım, bunun bozulmaması için bizde farkındalık yaratmak amacı ile yemleme çalışması yapıyoruz.' dedi.

Etkinlik sonunda Türkoğlu öğrencilere doğal yaşam hakkında bilgi verdi.

Kaynak: AA