Uşak'taki FETÖ/PDY Operasyonu

Operasyonda gözaltına alınan ve aralarında Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik'in de bulunduğu toplam 9 kişi adliyeye sevk edildi

Uşak'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan ve aralarında Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik'in de bulunduğu 9 şüpheli adliyeye sevk edildi.

Uşak Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında, Uşak Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince geçen hafta gözaltına alınan Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik'in de aralarında bulunduğu 9 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Uşak Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, 'Silahlı terör örgütüne üye olmak'' ve 'Terör örgütüne yardım' suçlamasıyla adliyeye sevk edildi.

Uşak'ta 22 Aralık'ta düzenlenen eş zamanlı operasyonda, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, bazı akademisyenler ile 1 avukatında yer aldığı 9 kişi gözaltına alınmıştı.

Kaynak: AA