Sarıkamış Harekatı'nın 102. Yılı

Sarıkamışta, Sarıkamış Harekatı'nın 102. yılı anma etkinlikleri kapsamında düzenlenecek yürüyüşe katılacaklara yemek dağıtımı yapmak için çadırlar kurulmaya başlandı.

Sarıkamış ilçesinde, 1. Dünya Savaşı’nda Enver Paşa komutasındaki Osmanlı ordusunun, Rus işgali altındaki toprakları kurtarmak için başlattığı, 90 bin askerin Allahuekber Dağları'nda donarak şehit düştüğü Sarıkamış Harekatı'nın 102. yıl dönümü sebebiyle yapılacak etkinlikler için hazırlıklar sürüyor.

Bu yıl 6-8 Ocak tarihlerinde gerçekleşecek anma etkinlikleri çerçevesinde, 8 Ocak 2017 Pazar günü 'Türkiye Şehitlerine Yürüyor' yürüyüşü gerçekleştirilecek.

İlçedeki Kızılçubuk yolu zirvesinden başlayıp ve Yukarı Sarıkamış Şehitliği tören alanında sona erecek yürüyüşte binlerce kişiye yemek dağıtılacak.

Bu sebeple Türk Kızılayı'nın Ankara ve Erzurum şubelerinden gelen 20 kişilik ekip, yemek ve çay dağıtım çadırlarını kurmaya başladı.

Çadırlarda, etkinliğe gelenlere yürüyüşe katılan vatandaşlara, kavurma, pilav, helva, çay çorba ve maden suyu ikram edilecek.

Türk Kızılayı ekibinden Kenan Taşkıran da AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk Kızılayı'nın 2006'dan itibaren Sarıkamış şehitleri anma etkinliklerine destek verdiğini söyledi.

Kaynak: AA