MTTB 100. Yılında Edirne Şehidini Anıyor Etkinliği

Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) 100. yaşında Edirne şehidini anıyor etkinliği kapsamında MTTB'deki çalışmalarıyla tanınan Erdoğan Tuna anıldı.

Fatih Akıncılar Derneği Onursal Başkanı Mehmet Şahin, halk eğitim merkezinde düzenlenen programda, Edirne dendiğinde aklına gelen ilk ismin Erdoğan Tuna olduğunu söyledi.

Tuna ile aynı dönem kuşağı olduklarını belirten Şahin, 'Erdoğan Tuna ile ilgili çok güzel şeyler anlatıldı ancak anlatılanların yanında anlatılamayanların daha fazla olduğunu biz biliyoruz.' dedi.

Tuna'nın 1977'de şehadet haberini İstanbul'daki bir etkinlikteyken aldıklarını dile getiren Şahin, 'Tabiki o günleri yaşayan kardeşlerimiz dostlarımız iyi bilirler gerçekten karanlık günlerdi. Doğu ve batı emperyalizminin ülkemizde oynadığı oyunların çok yoğun bir şekilde tezgahlandığı ve sahnelendiği zamanlardı. Özellikle toplum sol ve sağ şeklinde ikiye bölünmüştü. Köyler, kasabalar, mahalleler, çay ocakları hatta köşe başları bile paylaşılmıştı.' diye konuştu.

Kardeşi Behzat Tuna ile arkadaşı Cemali Atalay da Tuna'yla ilgili anılarını anlattığı programda, Selimiye Camisi Müezzini Hafız Alpcan Çelik, Kur'an-ı Kerim okudu.

Programa, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, rektör yardımcısı Prof. Dr. Mümin Şahin, 25. dönem AK Parti Edirne Milletvekili Şemsettin Emir ve vatandaşlar katıldı.

Erdoğan Tuna, 23 Aralık 1977'de Üç Şerefeli Cami önünde kimliği belirsiz kişilerce bıçaklı saldırıya uğramış, 25 Aralık'ta da Edirne'de ölmüştü.

Kaynak: AA