Küçükçekmece'de Muhteşem Vuslat Gecesi

Hz. Mevlana, 743’üncü Vuslat yıldönümünde Küçükçekmece’de düzenlenen Şeb-i Arus programında anıldı.

Küçükçekmece'de Muhteşem Vuslat Gecesi
Küçükçekmece Belediyesi Hz. Mevlana’yı, 743’üncü Vuslat yıldönümünde Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi’nde düzenlediği Şeb-i Arus programıyla andı.

Geniş bir katılımla gerçekleşen programı, Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, Başkan Yardımcıları, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Korkut ile ilçe protokolü başta olmak üzere binlerce Küçükçekmeceli vatandaş izledi.

"Biz Müslümanlar irfanı kaybettik"

Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz yaptığı konuşmada irfanın önemine değinerek, "Bugün 743. Vuslat yıldönümünü kutladığımız Mevlana’nın adı hala gonüllerimizde ancak ona iftira atanları hatırlamıyoruz bile. Biz Müslümanlar olarak irfanı kaybettik. Bu irfanın hatırlanması gerekiyor. Bu programlarda kendimizi sorgulamamız gerekiyor. Kendi kitabımız Kur’an-ı Kerim’i ne kadar biliyoruz? İçinde geçen 6 ayeti biliyor muyuz? Eskiden sabah namazına giden büyüklerimiz kimseyi uyandırmasınlar diye plastik ayakkabı giyerdi. Simdi park kavgasında birbirimizi bıçaklıyoruz. Bizim için aslolan hayattır. Bizim bu hayatta mutlaka irfanı bulmamız gerekiyor" dedi.



"Birliğimizi asla bozmayacağız"

Küçükçekmece İlçe Kaymakamı Harun Kaya da ülkemizin zor zamanlardan geçtiğine dikkat çekerek,"Hz. Mevlana, ’40 kere tövbeni bozsan da yine gel’ diyor. Biz de birliğimizi asla bozmayacağız. Çanakkale’de 32 km için 250 bin şehit veren bu ülke sana doğuda, güneydoğuda bir karış toprak verir mi?" diye konuştu.



"Mevlana çok önemli bir İslam hukuku bilgini"

Mutasavvıf ve müzisyen Ömer Tuğrul İnançer ise Mesnevi’yi anlattığı sohbetinde, Hz. Mevlâna’nın sadece aralık ayında anılan, sosyal medyada sözlerinin paylaşıldığı bir zat olmadığını bir İslam Hukuku bilgini, çok önemli bir fakih olduğunu söyledi.

İnançer Mesnevi’nin Besmele ile değil ancak ’Be’ harfi ile başladığına dikkat çekerek, Mesnevi’de geçen Ney’in ise İnsan-ı Kamil olduğunu ifade etti.

Konuşma sonunda Başkan Temel Karadeniz, Ömer Tuğrul İnançer’e teşekkür ederek çiçek takdim etti. Programda İhsan Özer yönetimindeki İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu’nun Mevlevi Mukabelesi ise katılımcıları mest etti. Manevi hazzın doruklarına ulaşıldığı program sonunda Küçükçekmece Belediyesi tarafından vatandaşlara Mevlana şekeri ikram edildi.
Kaynak: İHA