Kırmacılı Köyünde Zeytincilik BTC İle Gelişiyor Projesi

Osmaniye'de 'Kırmacılı Köyünde Zeytincilik BTC ile Gelişiyor' Projesi kapsamında, 141 çiftçiye 15 bin zeytin fidanı dağıtıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Sağlam, etkinlikte yaptığı konuşmada, Kırmacılı köyü için hazırlanan projenin BTC Sürdürülebilir Kalkınma Girişimi Küçük Destek Fonu (KDF) tarafından desteklendiğini belirtti.

Projenin toplam bütçesinin 225 bin lira olduğunu, bunun 45 bin lirasının BTC tarafından desteklendiğini ifade eden Sağlam, şunları kaydetti:

'Çiftçilerimize teslim ettiğimiz fidanlar bölgemizin en büyük zeytin fidanı üreticisi olan Hatay ilinden temin edildi. Köyde susuz, kıraç arazilere 15 bin adet bir yaşında sertifikalı gemlik çeşidi zeytin fidanı dikilmesi sağlanacak. Bu sayede çiftçilerimiz 536 dekar kapama zeytin bahçesi tesis edeceklerdir.Proje ile üretim maliyeti düşük, katma değeri yüksek, kolay pazarlanabilen, ilimizin toprak ve iklim özelliklerine uygun bir tarım ürünü olan zeytinin Kırmacılı köyümüz genelinde yetiştiriciliğinin teşvik edilmesi ve böylelikle ürün çeşitliliği sağlanarak çiftçilerin gelirlerinin arttırılması sağlanacaktır. Uygulama ile tarım sektöründeki istihdam olanaklarının geliştirilmesi planlanmaktadır.”

Konuşmaların ardında çiftçilere zeytin fidanları dağıtıldı.

Kaynak: AA