Kahramanmaraş'ta FETÖ/PDY Soruşturması

Büyükşehir Belediyesi: '(15 Temmuz'dan bu yana) 92 kişi hakkında inceleme yapılmış, bunlardan 74'ü hakkında soruşturma açılmış, 34 kişi açığa alınmış ve 14 kişi memuriyetten çıkarılmıştır'.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinde 15 Temmuz hain darbe girişiminden bu yana Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 92 personel hakkında inceleme yapıldığı bildirildi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, bazı basın yayın organlarında 27 çalışanın gözaltına alındığına dair haberlerin yer aldığı hatırlatıldı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

'Büyükşehir Belediyesi olarak, vatanımıza ve aziz milletimize kasteden hain FETÖ/PDY tarafından yapılan 15 Temmuz darbe girişiminden bu yana, haber içeriğinde belirtilen 27 kişi de dahil olmak üzere toplam 92 kişi hakkında inceleme yapılmış, bunlardan 74'ü hakkında soruşturma açılmış, 34 kişi açığa alınmış ve 14 kişi memuriyetten çıkarılmıştır. Bundan sonra da ilgili kurum ve kuruluşlardan gelecek olan bilgi ve belgeler ışığında FETÖ/PDY ile ilgili tahkikatlarımız hassasiyetle devam edecektir.'
Kaynak: AA