'Her Kitabın Yeniden Yazılacak Bir Hikayesi Vardır' Projesi Kütüphaneleri Sevdiriyor

Milli Eğitim Müdürü Akkurt: 'Şu ana kadar devam eden süreçte olumlu geri dönüşler aldık. Z kütüphaneler okullarımızın artık en prestijli yeri haline gelmeye başladı'

Giresun Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen 'Her Kitabın Yeniden Yazılacak Bir Hikayesi Vardır' Projesi ile okullardaki Z kütüphanelerin işlevselliği ile öğrencilerin okuma alışkanlıklarının artırılmasının yanı sıra hayal güçlerinin geliştirilmesi hedefleniyor.

Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir aydır sürdürülen projenin 20 ilk ve ortaokulun katılımı ile gerçekleştirildiğini söyledi.

Merkezdeki Z kütüphane bulunan 3 okulun uygulama merkezi olarak belirlendiğini ifade eden Akkurt, belli program dahilinde katılımcı okul öğrencilerinin buralardan faydalandıklarını belirtti.

Projeyle Z kütüphanelerinin işlevselliğinin artırılmasının yanı sıra, öğrencilerin okuma alışkanlıklarının artırılması hedeflediklerini kaydeden Akkurt, 'Müdürlüğümüzün Ar-Ge birimi tarafından hazırlanan projede Bakanlığımızın bir süredir uyguladığı, zenginleştirilmiş kütüphaneleri daha etkili kullanımı sağlamayı amaçlıyoruz. Aynı zamanda öğrencilerimizin kitap okuma zevkini geliştirme düşüncemiz de var. Proje kapsamında 20 ilk ve orta okulumuz planlı bir şekilde 3 okumuzun kütüphanelerinden yararlanıyor.' dedi.

Akkurt, projeye katılan öğrencilerin hayal güçlerini kullanarak okudukları kitapların ismini de değiştirerek yeniden kurgulama imkanlarını da bulduklarını, böylelikle kendilerinin hayal güçlerini de geliştirmeyi amaçladıklarını dile getirerek, şöyle konuştu:

'Öğrencilerimiz, okudukları kitabın adeta yeniden hikayesini yazıyorlar. Bir karikatür çizerek, resim yaparak, bir masal yazarak ya da kitabın bir sayfalık özetini çıkararak. İsmini de değiştirerek 'Siz olsaydınız bu kitabı nasıl yazardınız?' sorusunu kendilerine yönelterek kitabı yeniden yazarak hayal güçlerini kullanmalarını, etkili bir kitap okumaya dönüştürmeye çabalıyoruz.'

İlk bir aylık dönemde olumlu geri dönüşler aldıklarını, bunun da kendilerini projenin amacına ulaşması noktasında ümitlendirdiğini vurgulayan Akkurt, 'Şu ana kadar devam eden süreçte olumlu geri dönüşler aldık. Z kütüphaneler okullarımızın artık en prestijli yeri haline gelmeye başladı. Çocukların dünyasına uygun yeniden dizayn edilmiş, renkli ve hakikaten öğrencilerimizin okullarda en çok vakit geçirmek istedikleri yer konumuna gelmekte. Gerçekten hiç boş kalmıyor. Biz de bir düzen dahilinde bunu gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Projemizle yararlı sonuçlar alacağımızı umuyoruz.' diye konuştu.

Giresun Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt, 'Her Kitabın Yeniden Yazılacak Bir Hikayesi Vardır' Projesini 2017 Nisan ayı içinde tamamlamayı planladıklarını sözlerine ekledi.

Z-Kütüphane estetik ve ergonomik tasarımıyla öğrencilerin okullarda bilgiyi sevme, öğrenme ve dinlenmelerine imkan veren sosyal etkinlik alanı olarak tanımlanıyor. Okuma zevki uyandıran ortamlardan oluşan bu kütüphanelerde, sesli ve elektronik kitaplar gibi farklı imkanlar sunuluyor.
Kaynak: AA