'Halep'e Yol Açın'

İHH İnsani Yardım Vakfınca Haleplilere gönderilmek için toplanan yardım malzemeleri, düzenlenen törenin ardından yola çıktı.

İHH İnsani Yardım Vakfı İzmir İl Temsilciliği öncülüğünde 'Halep'e yol açın' sloganıyla toplanan 20 tırlık yardım malzemesi, düzenlenen törenin ardından dualarla yola çıktı.

Gaziemir Gülhane Camisinde cuma namazı sonrasında düzenlenen törende konuşan İHH İnsani Yardım Vakfı İzmir İl Temsilcisi Rasim Çalar, 2011'de beri Suriye'de devam eden iç savaşta 400 binin üzerinden insanın hayatını kaybettiği, 8 milyon kişinin ise ülkesini terk etmek zorunda kaldığını söyledi.

İslam coğrafyasında işgaller ve darbelerin yaşandığını belirten Çalar, şöyle dedi:

'İslam coğrafyasının kaderi kan golü olmak değildir. Müslümanların kaderi de kan gölünde boğulmak değildir. Bu kanı ve gözyaşlarını dindirmek herkesin insani, vicdani görevidir. Bu sorumluluğu, duyarlılığı hisseden İzmirimizin güzel insanları bir yardım çalışması başlattık ve bugün buradayız. Hedefimiz 20 tırdı, elhamdulillah hedefimize ulaştık.'

İzmir Valisi Erol Ayyıldız'ın da katıldığı törende içerisinde 350 ton un, 25 ton patates, 25 ton soğan, 10 ton üzüm, 5 ton makarna, bin battaniye, 2 bin 500 gömlek, bin çift ayakkabı, bin torba bebek bezi, bulgur, muhtelif gıdalar, 3 bin 500 pardesü, 3 bin kadın elbisesi ve çocuk giysileri buluna tırlar, yapılan duanın ardından Haleplilere ulaştırılmak üzere dualarla uğurlandı.

Toplam 20 tırdan 4'ünün gelecek hafta Halep'e gideceği bildirildi.
Kaynak: AA