Erkek Yetiştirme Yurdu'ndan 'Güzel Yurduma Elveda' Programı

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı Atatürk Erkek Yetiştirme Yurdu tarafından “Güzel Yurduma Elveda” programı düzenlendi.

Erkek Yetiştirme Yurdu'ndan 'Güzel Yurduma Elveda' Programı
Erzurum Lisesi Konferans salonunda düzenlenen programa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Cemil İlbaş, Müdür Yardımcıları Harun Akpınar, Tamer Ekinci, Atatürk Yetiştirme Yurdu Müdürü Muhsin Aslan, Nene Hatun Kız Yetiştirme Yurdu ve Çocuk Yuvası Müdürü Nihat Polat, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürü Şeyma Bingöl, Kadın Konuk Evi Müdürü Şükran Göktaş, Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Müdürü Ünal Aksakal, üniversite öğrencileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Atatürk Yetiştirme Yurdu Müdürü Aslan, burada yaptığı konuşmada, yurdun 1975 yılında faaliyete geçtiğini belirterek, yurtta 13-18 yaş erkek çocuklara hizmet verildiğini anımsattı.

Aslan, “Kapasitemiz 60 kişi olup toplam 46 Çocuk kalmaktadır. Yurdumuzda 41 yıl içinde toplam 2121 çocuğa hizmet verilmiş olup, 18 yaşını dolduran çocuklarımızın geneli kamu ve diğer sektörlerde işe yerleştirilmiştir. Yurdumuzun genel yapısı ve fiziki koşulları artık günümüz standartlarına uygun olmadığından ve ihtiyaçlara talep vermediğinden dolayı, önümüzdeki birkaç ay içinde İlimiz sınırları içinde bulunan Dadaşkent mevkiinde “Çocuk Evleri Sitesine” taşınılacaktır. Hizmetlerimiz aynı şekilde devam edecek olup, ev tipi hizmet modeline geçilecektir. Kurumsal olarak yaptığımız ve yapacağımız çalışmalarda her zaman desteklerinizi bekleriz. Desteklerinizle çocuklarımızın geleceği muhakkak ki bu günden daha iyi olacaktır” dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili İlbaş ise Yetiştirme Yurdunun 2017 yılı içerisinde yeni yerine taşınması dolayısıyla böyle bir program düzenlediklerini belirterek, şunları söyledi: “Bakanlığımızın yeni hizmet modeli olan çocuk evleri projesiyle bu alandaki hizmet standardı yükselecektir. Çocuklarımız artık ev ortamına benzer alanlarda barınma imkanı bulacaktır. Yurtlarımızda ve yuvalarımızda kalan çocuklarımızın başarılarına ve mutluluklarına tanık olmak bizlere haz veriyor. ‘’Biz büyük bir aileyiz’’ misyonuyla yola çıkan kurumumuzdan başarılı gençlerin çıkması bizleri umutlandırıyor. Çocuklarımızın mutluluğu bizim mutluluğumuz, üzüntüleri bizim üzüntümüzdür. Erzurum’da çocuk hizmetleri konusunda önemli hizmetlere imza atıyoruz. Bu kapsamında yatılı kuruluşlarımızda devlet korumasında olan çocuk sayısı 173 olup, fiili bakılan çocuk sayısı 219’dur. Şu an 28 koruyucu aile yanında bulunan çocuk sayısı 38’dir. Koruyucu ailelerimize 2016 yılında yaklaşık 334 bin TL’lik ödeme yapılmıştır. Ayrıca sosyo ekonomik destek kapsamında bin 230 çocuğa ailesi yanında ekonomik destek sağlanarak, bakımları gerçekleştirilmektedir. Çocuklarımızı yetenekleri doğrultusunda sportif ve sanatsal etkinliklere yönlendiriyor, eğitimlerine önem veriyoruz. Vizyonumuz, ülkemizi hayallerini gerçeğe, mutluluğunu yüzüne, sesini kürsüye taşıyabilen çocukları olan rol model bir ülke haline getirmektir. Her yıl ilimizde bu farkındalığı oluşturmak, kamuoyunu bilgilendirmek, yetişkinlerin de konu üzerine dikkatini çekmek için tanıtıcı faaliyetler gerçekleştiriyoruz. Yetiştirme Yurtlarımızda ve Çocuk Yuvalarımızda kalan çocuklarımızın, yurttan sonraki hayatlarında da başarılı olmaları için yoğun gayret içerisindeyiz. Geçmişte kuruluşlarımızdan hizmet alan çocuklarımızın katılacağı etkinlikler düzenlenmeye devam edeceğiz. Sosyal içerikli etkinliklerimizin yer aldığı programımıza katıldığınız için hepinize teşekkür ediyor, Güzel Yurduma Elveda programınız, güzel şeylere vesile olmasını diliyorum.”

Oldukça renkli görüntülerin ortaya çıktığı etkinlik büyük beğeni topladı. Yetiştirme Yurdu’nda barınan çocuklar tarafından düzenlenen tiyatro, ilahi dinletisi ve şiirler tam not aldı.

Programda ayrıca çocukların etkinliğe hazırlanmasına katkı sağlayan Atatürk Üniversitesi Tiyatro Bölümü Öğrencisi Enes Ant, Gazetecilik Bölümü Öğrencisi Mustafa Karakoyun ve Edebiyat Bölümü Öğrencisi Abdullah Kılınç ve programa katkı sağlayan diğer katılımcılara teşekkür belgesi verildi.

Kaynak: İHA