Elazığ'da Yeni Kimlik Başvuruları Başlıyor

Türkiye genelinde olduğu gibi Elazığ’da da yeni kimlik kartlarına başvurular 2 Ocak 2017’de başlıyor.

Elazığ'da Yeni Kimlik Başvuruları Başlıyor
İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı (TCKK) projesi kapsamında yeni çipli kimlik kartları başvuruları Elazığ’da 2 Ocak 2017’de alınmaya başlanacak. Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, başvurulardan önce İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü’ne giderek sistemle ilgili bilgi aldı. Ülke genelinde olduğu gibi Elazığ’da da 2 Ocak 2017 tarihinden itibaren yeni kimlik belgelerinin vatandaşlara verilmeye başlanacağını belirten Vali Murat Zorluoğlu, bu hizmetin merkez ve 10 ilçede nüfus müdürlükleri tarafından yapılacağını söyledi.



Yeni kimlik belgelerinin eski belgelere göre çok daha özellikli olacağını vurgulayan Vali Murat Zorluoğlu, “İleri teknoloji imkanlar kullanılarak üretiliyor. Özellikle sahte bir şekilde üretilmesi mümkün değil. Vatandaşlarımızın nüfus cüzdanlarının başkaları tarafından haksız yere hukuksuz yer çoğaltılarak sahte bir şekilde kullanılmasının da önüne geçmiş oluyor. Bu belgeler çipli belgelerdir. Bunların üzerinde bazı bilgiler var ama birçok bilgi bu çiplerin üzerinde muhafaza ediliyor. Başka ilave bilgilerde önümüzdeki yıllarda mutlaka yeni kimliklere ilave edilecektir” dedi.

Başvurular esnasında parmak, avuç ve damar izi alındığını aktaran Vali Zorluoğlu, “Hakikaten bu yönü ile de vatandaşlarımızın kamu kurum kuruluşlarında işlemlerini daha güvenli bir şekilde yapmalarını imkan sağlayacak. Başvurular nüfus müdürlüklerine yapılacak. Ortalama bir vatandaşımızın işi 10 dakika sürüyor. 2017 yılı için 16 liralık kimlik bedeli ön görülmüş. Herhangi bir bankaya değil doğrudan nüfus müdürlüklerine tahsil edilecek. Vatandaşlarımızın acele etmesine gerek yok. Türkiye genelinde değişik sürelerde eski kimlik belgelerinin yerine bu yenilerinin verilme süresi 3,4 yıl süre alınacağı düşünülüyor. Vatandaşlarımız mevcut kimlikleriyle her türlü işlemini yapmaya devam edecektir. Pazartesi günü büyük bir yığılma beklemiyoruz ve buna da gerek yok” diye konuştu.

Vali Zorluoğlu daha sonra parmak, avuç ve damar izi vererek kimlik başvurusunda bulundu.
Kaynak: İHA