Doğu'da Kış

Bölgede etkili olan kar yağışı Ağrı ve Ardahan'da hayatı olumsuz etkiledi Çatılarda buz sarkıtları oluşturan, ağaçların buz tutmasına yol açan soğuk hava ve kar yağışı Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesindeki meteor çukurunda farklı bir güzellik sundu.

Doğu Anadolu'da kar yağışı ve soğuk hava hayatı olumsuz etkiledi.

Bölgede bir süre önce etkili olan kar yağışının ardından etkisini artıran soğuk hava sebebiyle Ağrı'da binaların çatılarında buz sarkıtları oluştu, ağaç dallarında buzlanma ve kırağı görüldü.

Bazı vatandaşlar, araçlarını soğuktan donmaması için battaniye ve poşetlerle kapatarak korumaya çalıştı.

Kentin Doğubayazıt ilçe merkezinin 35 kilometre doğusunda ve Türkiye-İran arasındaki Gürbulak Sınır Kapısı yakınlarında yer alan meteor çukuru beyaz örtüyle farklı bir güzelliğe büründü.

İlçede, 1982 yılında düşen göktaşının meydana getirdiği meteor çukuru her mevsim yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

Ardahan'da buzlanma ve tipi ulaşımda aksamalara yol açtı.

Karayollları ekipleri, özellikle kentin yüksek kesimlerinde görülen tipi ve buzlanmaya karşı yollarda tuzlama ve kar küreme çalışması yaptı.

Ekiplerin, Ardahan-Artvin ve Ardahan-Posof karayollarında yoğunlaştırdığı karla mücadele çalışması sürüyor.

Kentte, Ardahan-Artvin yolu yakınında da küçük çaplı çığı yaşandı. Yamaçtan kayıp yola düşen kar kütlesi ekiplerce iş makineleriyle kısa sürede temizlendi.
Kaynak: AA