Darbe Girişiminden Sonra Devrolan Hastane 'Organ Nakli Merkezi' Oluyor

Bursa’nın Nilüfer ilçesinde bulunan Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nilüfer Ek Hizmet Binası merkez olma yolunda ilerliyor.

Darbe Girişiminden Sonra Devrolan Hastane 'Organ Nakli Merkezi' Oluyor
15 Temmuz darbe girişimi sonrası çıkarılan ilk OHAL kararnamesiyle kamulaştırılarak Sağlık Bakanlığına devredilen eski adı olan Özel Rentıp Hastanesi yeni adıyla Yüksek İhtisas Hastanesi’nin Nilüfer ek hizmet binası olarak çalışmaya devam ediyor.

Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Rüstem Aşkın, "Hastanemizde 22 farklı branşta poliklinik hizmeti veriliyor. 5 aylık süre içerisinde acil ve ayaktan olmak üzere tedavi için başvuran 110 bin hastaya poliklinik hizmeti verildi.

Bin 40 hasta yatarak tedavi gördü ve bin 364 ameliyat yapıldı. Yüzde 70 dolulukla hizmet verilen merkezimizde, günde ortalama 1200-1300 hasta muayene ediliyor. Yeni yılla beraber personel eksikliklerinin tamamlanmasıyla yüzde 100 hizmet verilmeye başlanacak" diye konuştu.

Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastane Yöneticisi Doç.Dr.Soner Cander ise, Nilüfer ek hizmet binasının organ nakli merkezi olması için gerekli başvuruların yapıldığı ve onay beklediklerini, organ nakli ameliyatlarının bu binada yapılmaya başlanmasıyla Türkiye’nin çok önemli bir merkeze kavuşacağını, ayrıca inme ve anevrizma rahatsızlıkları için Nöroradyolojik Girişimsel İşlem, Refraktif ve Vitroretinal Cerrahi Merkezi olarak da kullanılacağını söyledi.

Kaynak: İHA