Cizre'de Üniversiteye Hazırlanan Gençlere Moral Ve Motivasyon Semineri

Cizre Halk Eğitim Merkezinin açtığı YGS ve LYS hazırlık kurslarına katılan 120 öğrenciye moral ve motivasyon semineri verildi.

İlçe Halk Eğitim Merkezinin düzenlediği ve özel bir dershanenin destek verdiği eğitim kapsamında, merkezin açtığı kurslarda eğitim gören öğrencilere yönelik sınav öncesi moral ve motivasyonu artırmak, verimli ders çalışmayı sağlamak ve öğrencinin hedef belirlemesine yardımcı olmak amacıyla Artuklu Ortaokulu 15 Temmuz Demokrasi Zaferi Konferans Salonu'nda seminer düzenlendi.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Gümüş, merkezin sınav öncesi ortaöğretim mezunu öğrencilerine yönelik başlatmış olduğu YGS ve LYS hazırlık kursunu aralıksız sürdüğünü ifade etti.

Kursa iki eşit ağırlık sınıfı, bir sözel ve bir de sayısal sınıf olmak üzere 120 öğrencinin katılımıyla devam edildiğini belirten Gümüş, şunları söyledi:

'YGS ve LYS'nin yaklaşması dolayısıyla özel bir dershanenin desteği ile öğrencilere verimli ders çalışma yöntem teknikleri ve motivasyon semineri düzenlemiştir. Sınav öncesi kaygı ve stres konusuna yönelik öğrencilere sorular soruldu ve gevşeme egzersizleri yapıldı. Rehberlik uzmanının günlük hayattan vermiş olduğu başarı öyküleri öğrencileri derinden etkiledi. Seminerde ayrıca öğrencilere sınavın insan hayatında kendini gerçekleştirme noktasında çok önemli bir basamak olduğu ancak dünyadaki hiçbir şeyin kendilerinden daha değerli olmadığı ifade edildi.'

Seminer, öğrencilere tatlı ikramı ile sona erdi.

Kaynak: AA