Büyükşehir'den Hafise Nine'ye Yeni Yuva

Antalya’nın Konyaaltı ilçesi Kır Mahallesi’nde zor şartlar altında yaşamını sürdüren 75 yaşındaki Hafise Yıldırım’a Büyükşehir Belediyesi konteyner ev hediye etti.

Büyükşehir'den Hafise Nine'ye Yeni Yuva
Antalya Büyükşehir Belediyesi, Konyaaltı ilçesi Kır Mahallesi’nde yıkılmak üzere olan, iki katlı bir evde yaşamını sürdüren 75 yaşındaki Hafise Yıldırım’a el uzattı. Yürüme zorluğu çektiği için evine çıkamayan, akan damı nedeniyle özellikle soğuk ve yağışlı havalarda sıkıntı yaşayan Hafise Nine’nin sıcak bir yuva hayalini Başkan Menderes Türel gerçekleştirdi. Hafise Nine’ye Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından konteyner ev hediye edildi. Bahçede uygun bir alana monte edilen konteynırın evin anahtarı Hafise Nine’ye verildi.



“Artık merdiven inip çıkmak zorunda kalmayacağım”

Mutluluğu gözlerinden okunan Hafise Nine, yıllardır kendi başına yaşamaya çalıştığını belirterek “Düşüp ayağımı kırdım. Diz kapağımdan ameliyat oldum. Artık yürümekte iyice zorlanıyordum. Yağmurda akan soğukta ısınamayan evimin merdivenini inip çıkamaz olmuştum. Daha düzgün bir evim olsun istiyordum. Sıcak bir evim oldu. Artık merdiven inip çıkmak zorunda kalmayacağım” diye konuştu.

Kaynak: İHA