Antalya Korkuteli'nde Karda Mahsur Kalan 3 Çoban Ve Koyunları Kurtarıldı

Antalya’nın Korkuteli ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle yaylada mahsur kalan 3 çoban ve 150 koyun, Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından kurtarıldı.

Antalya Korkuteli'nde Karda Mahsur Kalan 3 Çoban Ve Koyunları Kurtarıldı
Antalya Büyükşehir Belediyesi Korkuteli Hizmet Birimi ekipleri, yoğun kar yağışı nedeniyle Korkuteli’ne bağlı Sülekler Yaylası’nda mahsur kalan çobanlar Ömer Uzun, Osman ve Cemal Kuzu ile 150 baş koyunu kurtardı.

Büyükşehir Belediyesi Korkuteli Koordinatör Yardımcısı Bünyamin Büyükemir, "İlçede Büyükşehir Belediye olarak karla mücadele çalışmalarına devam ediyoruz. Sülekler Yaylası’nda mahsur kalan 3 çoban kendi imkanları ile bin 600 rakımlı yayladan kar içinde yürüyerek ana yola çıkarak Büyükşehir Belediyesi ekiplerinden yardım talep etmişler. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak hemen iş makinelerimiz ile birlikte yolları açarak çobanlara ulaştık ve 150 baş koyunu telef olmaktan kurtardık" dedi.

Sülekler Yaylası’nda mahsur kaldıkları yerden kurtarılan Çoban Ömer Uzun, "1 haftadır kar nedeniyle mahsur kaldık. Kar içinden yürüyerek Büyükşehir Belediye ekiplerine ulaştık. Ekipler de bizleri kurtardı" ifadelerini kaydetti.

Çobanlar gün ışığı ile birlikte açılan yoldan köylerine geriye döndü.
Kaynak: İHA