Akdeniz Üniversitesinde 'Akademik Tören'

Akdeniz Üniversitesinde, 2016 yılında akademik unvan alan, unvanı yükseltilen ve kadroya atanan öğretim üyeleri ve emekli olan öğretim üyelerine teşekkür için 'Akademik Tören' düzenlendi.



Üniversite yerleşkesindeki Atatürk Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen törene Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, rektör yardımcıları, fakülte dekanları, öğretim üyeleri ve davetliler katıldı.

Rektör Ünal, törende yaptığı konuşmada üniversitelerinin 30 yılı aşan geçmişi, deneyimi ve kurumsal yapısıyla ülkenin en önemli eğitim kurumlardan olduğunu söyledi.

Başarısı, eğitim kalitesi, sürekli gelişen altyapısı ve Türkiye'nin en güzel kampüsüyle adından söz ettiren Akdeniz Üniversitesinin gün geçtikçe daha da geliştiğini belirten Ünal, 'Akdeniz Üniversitesi ailesinin ferdi olan herkesin amacı kurumumuzun bilimsel ve akademik çalışmalarıyla anılan bir üniversite olması. Bilimsel başarılarıyla anılan, işbirliğine açık, dünya ve kent ile bütünleşmiş huzurlu bir üniversitenin ancak hakkaniyet, liyakat ve kararlılıkla mümkün olduğunu düşünüyoruz. Bunun için üniversitemizin huzurlu, başarılı, özgür ve çağdaş bir bilim merkezi haline gelebilmesi için elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz.' dedi.

Akdeniz Üniversitesinin sanayi ve şehirle bütünleşme yolunda hızla ilerlediğini ifade eden Ünal, bu amaçla planladıkları birçok projeyi hayata geçirdiklerini kaydetti.

Konuşmanın ardından öğretim üyelerinin binişlerini giyme merasimi ve 2016 yılında emekli olan öğretim üyelerine teşekkür belge takdimi yapıldı.

Günün anısına toplu hatıra fotoğrafı çektirildi.

Kaynak: AA