5. Uluslararası Kısa Film Yarışmasının Ödülü Halep'e Gidiyor

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, Bütün mazlumların HAK-İŞ’ten alacaklı olduğunu söylediklerini belirterek,"Bir başka ifade ile yeryüzünün tüm mazlumlarına HAK-İŞ’in borcu var. Bu borcu ödemek temel görevimizdir ve bu borcu ödeyebilmek için de mücadele ediyoruz" dedi.

5. Uluslararası Kısa Film Yarışmasının Ödülü Halep'e Gidiyor
HAK-İŞ "Halep Üşüyor" sloganıyla Halep’e yardım TIR’ları gönderdi.

5’inci Uluslararası Kısa Film Yarışmasında kazandığı ödül parası ve üyelerinden topladığı yardımları Halep’e gönderdi. "Halep Üşüyor" sloganıyla başlatılan yardım kampanyası kapsamında TIR’larla kömür, battaniye ve çocuk botları gönderilecek. Yardım TIR’ları Keçiören Belediyesi Başkanlık binası önünde HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Ecehan ve Hizmet-İş Sendikası Ankara 2 No’lu Şube Başkanı Recep Dere’nin katılımıyla yapılan törenin ardından yola çıktı.

"Yeryüzünün tüm mazlumlarına HAK-İŞ’in borcu var"

Hayırlı bir iş için bir arada olduklarını kaydeden HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan şunları söyledi:

"Kısa film yarışmasından elde edilen gelirin bağışlanarak bu kampanyanın başlatılmış olması da ayrı bir güzellik. İki tane şeyin altını çizmemiz lazım, birincisi hem konfederasyonumuzun hem de bu milletimizin mayasında şöyle temel bir karakter var, ülkemizde ve bölgemizde bütün mazlumların HAK-İŞ’ten alacaklı olduğunu söylüyoruz, bir başka ifade ile yeryüzünün tüm mazlumlarına HAK-İŞ’in borcu var. Bu borcu ödemek temel görevimizdir ve bu borcu ödeyebilmek için de mücadele ediyoruz. Bugün Halep’te, Yemen’de, Libya’da, Afganistan’da, Irak’ta, Somali’de, Arakan’da ve yeryüzünün bütün mazlum coğrafyalarda maalesef insanlık ölüyor. Suriye’de insanlığın vicdanı ölüyor. Biz ölen, yok olan vicdanın içinde ayakta kalmaya çalışıyoruz. Bu milletin mayası, bu milletin aslı, bu milletin tarihi bize bu sorumluluğu yüklüyor, o nedenle sadece HAK-İŞ olarak değil, ülkemizin bütün sivil toplum örgütleri ve milletimiz çeşitli vesilelerle Halep’in ve Suriyeli kardeşlerimizin yanında olduğunu gösteriyor. Hangi ülkeye gidersek gidelim bu konuda hem övünüyoruz hemde hüzünleniyoruz. Gururlanıyoruz; bizim dışımızda kimsenin mazlumlarla derdi yok, bir çabası yok ve bir taraftan da mazlumların yanında bu milletin yer alması bizi daha çok yardım etmeye itiyor. Zorlukları, sıkıntıları inşallah birlikte aşacağız, yapacak çok işimiz var."

"Türkiye’ye sığınmış olan kardeşlerimiz bizim misafirimizdir"

Böyle bir yardımın soğuk havada yapılmasında yardıma ihtiyacı olanları anlamanın önemini vurgulayan Belediye Başkanı Ak ise, "Burada hayırlı ve güzel bir iş yapılıyor, buna vesile olan HAK-İŞ ve Hizmet-İş Sendikası’na ve emekçi kardeşlerimize sonsuz teşekkür ediyoruz. Şuanda kar yağmakta soğuk bir hava var ve biz üzerimizi çok sağlam bir şekilde giyinmemize rağmen üşüyoruz, şuanda bu şartlar altında bu imkanlara sahip olmayan ve açıkta üzerini kapatamayan insanlar var. Halep’te, Suriye’nin diğer bir çok köşesinde insanlar üşüyor, o üşüyen insanları birazcık anlamak ve ne çektiklerini görmek adına bu programın bu şekilde açık havada yapılmasının çok anlamlı ve önemli bir an olduğunu düşünüyorum. Ülkemizin kıymetini bilmemiz lazım, birlik ve beraberliğin ne kadar önemli olduğunu bilmemiz lazım, bir devlete sahip olmanın ne kadar önemli olduğunu bilmek lazım, devletimiz yoksa hiçbir şeyimiz yok demektir. Devletsizlik ortaya çıktığı anda herkes kopan tesbih taneleri gibi darmadağın olacaktır. Sadece Halep’te ihtiyaç yok bu yardımlara, Suriye’nin dışında olan yaklaşık 10 milyona yakın göçmenin her birisi ayrı ayrı acı çekiyorlar, Avrupa’da bile acı çekiyorlar, Türkiye’ye sığınmış olan kardeşlerimiz ise bizim misafirlerimizdir. Biz onları aç ve açıkta bırakmamak adına devletimizin her kademesindeki vatandaşlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız ve yardım kuruluşlarımızla birlikte el birliği içinde onları barındırmaya çalışıyoruz. Bu yardımlar ağırlıklı olarak kış ihtiyaçlarından; sobasından, battaniyesinden ve kışlık yiyecek ve giyeceklerinden oluşuyor. İnşallah TIR’larımız sağ salim kazasız belasız varırlar. Biz bunu Allah’ın rızası için yapıyoruz ve insanı yaratanından dolayı seviyoruz" ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından okunan ayetler ve edilen dualarla TIR’lar yardıma ihtiyacı olanlar için yola çıktı.
Kaynak: İHA