Yasaklanmıştı, Yeni Kararla Yıl Sonuna Kadar İzne Bağlandı

Edirne’de, kamuoyuna açık yerlerde her türlü eylem, basın açıklaması, yürüyüş, stant kurma gibi etkinliklerin, yıl sonuna kadar izne bağlı olarak yapılabileceği bildirildi.

Edirne Valiliği, tutuklanan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi’ne konulmasının ardından, kentte protesto, oturma eylemi, basın açıklaması, yürüyüş, stant kurma, imza kampanyası ve bildiri dağıtma gibi etkinliklerin 30 Kasım tarihine kadar yasaklandığını açıklamıştı. Yasağın sona ermesinin ardından yeni bir karar alan valilik 2016 yılı sonuna kadar kentte protesto eylemi, oturma eylemi, basın açıklaması, yürüyüş, stant kurma, imza kampanyası ve bildiri dağıtma gibi etkinliklerin izne bağlı olarak yapılabileceğini açıkladı.



"Yıl sonuna kadar izne bağlandı"

Edirne Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, "İlimizde genel güvenliğin, asayişin ve kamu düzeninin korunması ile şiddet olaylarının yaygınlaşmasını önlemek amacıyla, 2935 sayılı Olağanüstü Hal Kanunu’nun ‘Şiddet Hareketlerinde Alınacak Tedbirler’ başlıklı 11.Maddesinin (m) fıkrası gereğince Edirne il genelinde, açık yerlerde yapılacak toplantı ve gösteri yürüyüşleri, her türlü protesto eylemi, oturma eylemi, basın açıklaması, yürüyüş, stant kurma, imza kampanyası ve bildiri dağıtma gibi etkinlikler, 31 Aralık 2016 tarihine kadar izne bağlanmıştır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur" denildi.
Kaynak: İHA