Tuzla'nın 'Özel Çocuklar'ına Sahalarda Da Engel Yok

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı Özel Çocuklar Komisyonu’na kayıtlı çocuklarla futbol oynadı. Maçı, sahada da engelleri birlikte aşan dostluk kazandı.

Tuzla'nın 'Özel Çocuklar'ına Sahalarda Da Engel Yok
Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı Özel Çocuklar Komisyonu, özel çocukları sosyal hayata kazandırmaya yönelik projelerine devam ediyor. Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında özel futbol maçı düzenledi.

Tuzla Belediye Stadı’ndaki karşılaşmada Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, down sendromlu, zihinsel ve işitme engelli çocuklarla birlikte aynı takımda forma giydi. Soyunma odasında kıyafetlerini heyecanla giyinen çocuklar, antrenörün taktiklerini can kulağıyla dinledi. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ile aynı takımda forma giyen özel çocuklar, Tuzlaspor U 13 takımı ile mücadele etti. Hayattaki tüm engelleri inançla ve sevgiyle aşmayı sürdüren özel çocuklar, maç öncesi kol kola girerek galibiyet sözü verdi. Hayallere sığmayan bir organizasyonda ’Ağabey’leri olan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ile birlikte sahaya çıkan özel çocuklar, kendilerini tribünden destekleyen aileleri ve arkadaşları tarafından alkış yağmuruna tutuldu. Özel Çocuklarımızın ataklarında oyun kurucu olarak görev yapan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzlaspor U13 takımının ataklarında ise libero görevi üstlendi. ’Şadi Ağabey’ ve ’Kaptan’ şeklinde seslendikleri Başkan Yazıcı’nın kazandırdığı pozisyonlar ve paslarında topla buluşan özel çocuklar, Tuzlaspor filelerini 4 kez havalandırarak 4-1’lik galibiyete ulaştı.

"Hayatımın en güzel maçını oynadım"

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, maçın ardından takım arkadaşlarıyla galibiyeti kutladı. Engelsiz bir Tuzla için çalıştıklarını ve bu çalışmalarının artarak devam edeceğini belirten Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Bugün hayatımın en güzel maçını oynadım. Bugün beraber forma giydiğimiz arkadaşlarla her yerde beraber olmaktan mutluluk duyuyorum. Bu vesile ile bütün engellilerimizin gününü kutluyorum ama bizim için 365 gün böyle birlik ve beraberlik içinde devam ediyor. Özel çocuklarımız ile her şey çok daha güzel. Bu kardeşlerimiz ne kadar özgür, ne kadar rahat edebiliyorsa bizim için de her şey o kadar daha güzel oluyor. Tiyatroda, sporda, sanatta ve her yerde daha engelsiz bir Tuzla için daha çok çalışacağız” dedi.

Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı’ndaki faaliyetlere düzenli olarak katılan ve yaşadığı mutluluğu paylaşan özel çocuklardan Doğukan Canpolat, “Maç çok güzel geçti. Futbolu çok seviyorum. Futbol oynamaya devam edeceğim” diye konuştu.

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ile aynı takımda oynamaktan mutlu olduğunu belirten Turgay Adıgüzel ise, “Maç iyi geçti. Çok güzel oynadım. Başkan bizim takımdaydı. Heyecanlandım, Başkan elimi sıktı mutlu oldum. Bir daha maç yapmak isterim. Tuzlaspor’u da seviyorum” dedi.

Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı Özel Çocuklar Komisyonu’na kayıtlı aileler, çocuklarının burada olmaktan çok mutlu olduğunu ve artık sosyal hayata daha içten katıldıklarını belirterek Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’ya teşekkür etti.
Kaynak: İHA