Trakoff Mahalli Trial Yarışları

Çorlu'da düzenlenen Trakoff Mahalli Trial Yarışları başladı.

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde düzenlenen Trakya Off-Road Kulübü (Trakoff) Mahalli Trial Yarışları başladı.

Şahbaz köyünde Çorlu Belediyesi tarafından özel ve yapılacak yarışmalara uygun olarak hazırlanan 63 dönümlük alanda yapılan ve iki gün sürecek Trial yarışlarına, 8 takım 16 araç ile katıldı.

Devrilmeye, kazaya ve darbeye dayanıklı olarak özel hazırlanan Off-Road araçları, birbirlerine üstünlük sağlamak için piste çıktı.

Çukur, kayalık, tepe, çamur gibi zeminlerden geçerek finişe gelmeye çalışan araçlara, 30 dakika süre verildiği ve bu sürede parkuru tamamlayamayan ekibin puan kaybettiği yarışlar, halk ve Off-Road sevenler tarafından da ilgi gördü.

Trakoff Trial Yarışlar Genel Sekreteri Barış Tunca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çorlu'da yarışların bu yıl ilk defa düzenlediğini ve gelecek yıllarda geliştirilerek devam ettirileceğini söyledi.

Belediye tarafından kendilerine tahsis edilen 63 dönümlük arazide ve belediye çalışanlarının da yardım ettiği yarışların güzel mücadelelere sahne olduğunu ifade eden Tunca, ''12 parkurlu yarışlarımızda, 8 takım 16 özel hazırlanmış araçla mücadele ediyor. Bu hazırlanan pist, Türkiye’nin en güzel en iyi pistlerinden biri. Önümüzdeki yıl, bu yarışları ulusal bazda yapmayı planlıyoruz. Özellikle Balkan yarışları adı altında Bulgaristan, Yunanistan ve Türkiye ayaklı mahalli trial yarışlar yapmayı düşünüyoruz.'' dedi.

Öte yandan yapılan yarışlar sonunda dereceye girenlere kupa verileceği de kaydedildi.

Kaynak: AA