Tek İsteği Engelli Oğlunun Tedavi Edilmesi

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde anne Gülperi Gök, bedensel ve zihinsel engelli oğlu ile kızıyla birlikte 6 kişilik ailesine tek başına bakıyor Eşi çalışmadığı için ailesinin geçimini üstlenen ve ekonomik zorluklarına rağmen yanlarından bir an olsun ayrılmadığı engelli çocuklarına beden ve zihin olmaya çalışan anne Gök, oğlunun tedavi edilmesini istedi Gök: 'Engelli çocuklarım bazen bayılıyor, bazen titriyorlar. Anne yüreğimle çocuklarıma bakmaya çalışıyorum ama çok yoruldum, çok çekiyorum'

Sarıkamış ilçesinde, küçük yaşta geçirdikleri yüksek ateş yüzünden bedensel ve zihinsel engelli oğlu ile kızıyla birlikte 6 kişilik ailesine tek başına bakan anne Gülperi Gök'ün tek isteği engelli oğlunun tedavi edilmesi.

Şehitler Mahallesi'ndeki tek katlı derme çatma bir evde yaşayan Osman (64) ve Gülperi Gök çiftinin 4 çocuğundan Mustafa (29) ile Özlem Gök (20), çocukken geçirdikleri havale sebebiyle zihinsel ve bedensel engelli oldu.

Osman Gök bir süre sonra yaşı nedeniyle çalışamayınca ailenin tüm yükü anne Gülperi Gök'ün sırtına kaldı.

Engelli çocukları Mustafa ve Özlem Gök'ün yanı sıra biri ilkokula giden, diğeri üniversite sınavına hazırlanan iki kızına da tek başına bakmaya başlayan Gülperi Gök, yıllarca yakınları ve komşularının desteği ile hayata tutunmaya çalıştı. Gök, yaşadığı ekonomik sıkıntılara rağmen iki engelli evladını evde yalnız bırakamadığı için bir işte çalışamadı.

Engelli parasıyla ailesine bakarak yaşam mücadelesini sürdürmeye çalışan Gök, yürüme güçlüğü çeken ve zihinsel engelli Özlem Gök ile ağabeyi Mustafa Gök'ün tedavi masraflarını karşılamaya çalışıyor.

Gülperi Gök, AA muhabirine yaptığı açıklamada, engelli çocuklarının sigortasının bulunmaması nedeniyle tedavi masraflarını karşılamakta güçlük çektiğini, rahatsızlığı ilerleyen ve ailenin tek erkek çocuğu Mustafa Gök'ün bir an önce tedavi olması gerektiğini dile getirdi. Gök, şu değerlendirmede bulundu:

'Çocuklarımın ikisi hasta, zihinsel ve bedensel engelliler. Özlem, ağabeyi Mustafa'ya göre daha iyi. Mustafa bize çok zorluk çıkarıyor. Mustafa'nın özel bir hastanede tedavi olması gerekiyor. Bizim sigortamız yok, yeşil kartta hastane masraflarını karşılamıyor. Engelli çocuklarım bazen bayılıyor, bazen titriyorlar. Anne yüreğimle çocuklarıma bakmaya çalışıyorum ama çok yoruldum, çok çekiyorum.'

Tek katlı evinden başka bir şeyi olmadığını dile getiren Gök, 'Tek istediğim Mustafa'nın iyi olması. Çocukların engelli maaşını aldığım için sigortamız da yok. Eğer tedavi olmazsa Mustafa'nın hiç yürüyememe ve görememe ihtimali var. Hayırseverlerden ve yetkililerden destek bekliyorum.' sözlerine yer verdi.

Kaynak: AA