Tatvan'da İmam Hatiplilerin Sorunları Çalıştayı Düzenlendi

Tatvan'da İmam Hatip Okulları ve İmam Hatiplilerin Sorunları Çalıştayı düzenlendi.

İlim Yayma Cemiyeti Dönem Başkanlığı’nda, 45 sivil toplum kuruluşunu (STK) içinde barındıran Bitlis Medeniyet Platformu tarafından, Bitlis’in Tatvan ilçesinde özel bir otelde düzenlenen çalıştayın açılış konuşmasını yapan İlim Yayma Cemiyeti Bitlis Şube Başkanı Mustafa Cengiz, yeniden imam hatiplerin canlandırılması ve daha ileriye götürülmesi için neler yapılacağının masaya yatırılması gayesiyle böyle bir çalıştayı düzenlendiklerini belirtti.

Türkiye’nin sigortası konumunda olan imam hatiplilerin sorunlarını masaya yatırmak, imam hatiplilerin daha da canlandırılması için neler yapılabileceğini dile getirmek için bir araya geldiklerini ifade eden Cengiz, '28 Şubat darbesinin yaşandığı dönemlerde bile imam hatipler gündemden hiç düşmedi. İmam hatiplerde valiler, kaymakamlar, müdürler, baş müdürler, avukatlar, savcılar, hakimler ve ülkeye yön veren iyi, kaliteli insanlar yetişince hedef haline gelmişti. Bugün ülkemizi yöneten Sayın Cumhurbaşkanımız da bu okullarda yetişti.' dedi.

Çalıştayın İlk oturumunda, Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, Bitlis İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz ve İlim Yayma Cemiyeti Genel Başkan Yardımcısı Dr. Hızır Tutan birer konuşma yaptı.

Sabah saatlerinde başlayan ilk oturumda 3, öğleden sonra yapılacak olan ikinci oturumda ise 4 konuşmacının olacağı belirtildi.

İmam hatiplilerin sorunlarının dile getirileceği çalıştaya, kurum amirleri, STK üyeleri ile bazı siyasi parti temsilcileri, akademisyen ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Kaynak: AA