STSO Akreditasyon Denetimini Tamamladı

Siirt Ticaret ve Sanayi Odası (STSO), 10. dönem akreditasyon denetimi sona erdi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından Türk Oda Sistemi'nin Avrupa Oda Sistemi ile entegrasyonunu sağlamak amacıyla geliştirilen 'Oda Akreditasyon Modeli' kapsamında Akredite A kalite odalar arasında yer alan STSO, akreditasyon denetimini tamamladı.

STSO yönetim kurulu üyeleri, Genel Sekreter Başar Taner ve akreditasyon ekibinin katıldığı 10'ncu dönem akreditasyon denetimini başarıyla gerçekleştirildi.

Temelde odalar tarafından yerine getirilmesi gereken asgari hizmetleri ortaya koyan ve gelişim süreçlerini gözlemek amacıyla gerçekleştirilen akreditasyon denetimi 3 yılda bir gerçekleştirilmekte olup, bu yıl denetim Türk Loydu denetmeni Ali Güneş tarafından gerçekleştirildi.

Türk Oda/Borsa Sisteminin, oda/borsalar arasında kalite bilincinin yerleştirilmesi, oda sisteminin iş dünyası nezdinde saygınlığının ve hizmet türlerinin artırılması, hizmet kalitelerinin iyileştirilmesi amacıyla yürütülen çalışmaların gözden geçirildiği denetim ve iyileştirme çalışmalarının olumlu geçtiğini belirten Güneş, denetimle ilgili değerlendirme sonuçlarının kısa zamanda TOBB tarafından STSO’ya bildirileceğini ifade etti.

STSO, 2013 yılındaki Türk Loydu Akreditasyon Denetiminden başarıyla geçerek kalite hizmet belgesi almaya hak kazanmıştı.

Kaynak: AA