SP Erciş'te Olağan Kongreye Gitti

Saadet Partisi (SP), Van’ın Erciş ilçesinde 6. Olağan kongresini gerçekleştirdi. Yapılan seçimlere tek aday olarak katılan Nevzat Yağar ikinci kez Saadet Partisi Erciş İlçe Başkanlığına seçildi.

SP Erciş'te Olağan Kongreye Gitti
Ercişli Emrah Caddesi üzerinde bulunan ilçe binasında yapılan kongreye SP Van İl Başkanı Özay İlhan, Milli Görüş Avrupa Teşkilat Başkanı Hasan Damar, SP İstanbul Eyyüp İlçe Başkanı İlker Çifter, MHP Erciş İlçe Başkanı Selahattin Şerbetçi, SP Erciş ilçe Başkanı Nevzat Yağar ile birlikte SP’li delegeler katıldı.

İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, geçici divan başkanlığına SP Eyyüp İlçe Başkanı İlker Çiftler seçildi. SP Erciş ilçe Başkanı Nevzat Yağar’ın ilçe teşkilatı olarak yaptıkları icraatları anlatması, faaliyet ve hesap raporlarının ibrasının ardından, siyasi konuşmalara geçildi. SP Van İl Başkanı Özay İlhan yaptığı konuşmada, ülkenin Saadet Partisi’ne her geçen gün daha çok ihtiyaç duyulduğunu belirterek, hükümeti eleştirdi.

Daha sonra kürsüye gelen Milli Görüş Avrupa Teşkilat Başkanı Hasan Damar ise konuşmasında, İslam dünyasının içinde bulunduğu sıkıntıları anlattı. Osmanlı İmparatorluğundan çeşitli örnekler de veren Damar, “Bugünkü hale gelişimizin ana sebeplerinden bir tanesi biz Kuran’ı arkaya koyduk. Peygamberimizi arkaya koyduk. Buna karşı Amerika’yı, Batıyı öne koyduk. Allah’ta bizi bu hale koydu. Onun için tek bir çözüm yolu var. Kim gelirse gelsin, eğer Allah’ı, Kuran-ı, Peygamberi öne koymazsak bugün de, yarın da kötü olacak. Biz İslam’ı öne koymamız lazım. Türkiye’de İslami hassasiyetlerimiz yok olmuş. Onun için Allah bizlere rahmet gözü ile bakmıyor. Bütün İslam alemi kan gölü içinde. Hedeflerini tamamı Türkiye’yi yok etmek, parçalamak ve bölmektedir” dedi.

Konuşmaların ardından tek liste halinde gidilen kongrede delegelerin oyu ile Nevzat Yağar yeniden SP Erciş İlçe Başkanı seçilirken, yönetim kurulu üyeliklerine ise Maşallah Meral, Kutbettin Çelik, Kazım Karaosmanoğlu, İsmet Çelik, Adem Aktaş, Ali Karaaslan, Muhlis İşleyen, Sait Dervişoğlu , Abdulhaluk Ceylan, Cimşit Horasan, Nizamettin Çevik, Şahabettin Turan, Sadi Kürümoğlu, Kazım Elalmış, Adnan Yıldırım Yusuf Küçükkaya seçildiler.
Kaynak: İHA