Samsun, İl Afet Ri̇sk Azaltma Planı'nda Pilot İl Oldu

Samsun Valisi İbrahim Şahin, İl Afet Risk Azaltma Planı kapsamında Samsun'un pi̇lot i̇l seçildiğini bildirdi.

Vali Şahin, yaptığı yazılı açıklamada, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca (AFAD) yürütülen İl Afet Risk Azaltma Planı çalışmaları kapsamında Samsun'un pilot il olarak belirlendiğini ifade etti.

AFAD ile Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) arasında yürütülen 'Etkin Afet Risk Yönetimi İçin Kapasite Geliştirme' projesi kapsamında, Samsun Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünden 2, Büyükşehir Belediyesinden 1 kişinin 4-17 Aralık tarihlerinde Japonya'da gerçekleştirilecek İl Risk Azaltma Planı kılavuzunun hazırlanması çalışmalarına katılacağını aktaran Şahin, şunları kaydetti:

'Yerel düzeyde hazırlanacak kılavuz, 81 il için örnek teşkil edecek ve illerin afet risklerinin azaltılması konusunda rehber olacaktır. Hazırlanacak kılavuz ayrıca ülkemizin afet risk yönetimi üst planı olacak. Türkiye Afet Risk Azaltma Planı hazırlanması çalışmalarına altlık teşkil edecektir. İllerdeki afet risklerini dikkate alarak, afet öncesi süreçleri de barındıran risk azaltma planı oluşturma yöntem ve tekniklerini ele alacak olan bu kılavuz, İl AFAD müdürlüklerinin il risk azaltma planlarını hazırlama sürecinde başvuracakları kaynak niteliğinde olacak ve planın bireyler, topluluklar, kurum ve kuruluşlarca benimsenmesi ve plana yönelik çalışmaların sağlıklı yürütülmesinde önem arz edecektir.'

Kaynak: AA