Prof. Dr. Turan Yazgan Anıldı

Akademisyen ve yazar Prof. Dr. Turan Yazgan, ölümünün 4. yılında anıldı.

Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı'ndan (TDAV) yapılan açıklamaya göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü işbirliğiyle vakfın kurucusu Prof. Dr. Turan Yazgan için İBB Ali Emiri Kültür Merkezi'nde anma programı düzenlendi.

Turan Yazgan belgeselinin gösterildiği programda, 'Turan Yazgan'ın Türk Dünyası'na Hizmetleri ve Kişiliği' isimli oturum Yağmur Tunalı moderatörlüğünde gerçekleştirildi. Yazgan ile ilgili görüş, düşünce ve hatıraların paylaşıldığı oturumda, Prof. Dr. Feridun Ağasıoğlu Celilov ile Tatar yazar ve devlet adamı Rinat Muhammediyev konuşmacı olarak yer aldı.

Oturumun ardından 'Türk Dünyası Turan Yazgan Büyük Ödülü'ne layık görülen Gagauz Yeri Özerk Cumhuriyeti Kurucu Başkanı Stefan Topal'a ödülü, merhum Prof. Dr. Turan Yazgan'ın eşi Gülen Yazgan, Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı Başkanı Közhan Yazgan ve Macar Turan Vakfı Başkanı Andras Biro tarafından takdim edildi.

Azeri sanatçı Azerin'in sahne aldığı programda Rinat Muhammediyev, Turan Yazgan'ı anlattığı 'Göz Açtırmayan Boran/Turan' isimli kitabını imzaladı.

Kaynak: AA