Hayaline Azmi İle Ulaşıyor

Doğuştan görme engelli 21 yaşındaki Ahizer Özbek’in azmi görenleri şaşırtıyor. Düzce Üniversitesi Türk Müziği bölümü öğrencisi Ahizer Özbek, hem okuyor hem de piyano ve gitar dersi veriyor. Çok istediği hayaline ulaşabilmenin sevincini yaşıyor.

Hayaline Azmi İle Ulaşıyor
Düzce Üniversitesi Türk Müziği Bölümü 2. sınıfında eğitimini sürdüren görme engelli Ahizer Özbek’in performansı ile şaşırtıyor. Adeta on parmağında on marifeti ile hem okuyup hem ders veren Ahizer’in başarısı takdir ediliyor. Engellilerin sadece 3 Aralık Dünya Engelliler gününde hatırlanmasından sitem eden Ahizer Özbek, hayata çok sevdiği piyanosu ile sarılıyor.

Yaşamını müzikle sürdürüyor

Doğduğu günden beri göremeyen Ahizer Özbek, 6,5 aylık olarak dünyaya geldi. Erken doğum sonrası gözleri göremeyen Ahizer karanlığa inat, hayata sımsıkı sarılarak yaşamını müzikle sürdürmeye devam ediyor. Piyanonun dışında başka ud ve gitarda çalan, beste yapan genç kız, aynı zamanda ders de veriyor.

Müziğe ilkokulda başladı

Müziğe ve müzik enstrümanlarına olan ilgisinin ilkokulda okul korosu ile başladığını belirten Ahizer, çocukken en büyük hayalinin müzik öğretmenliği olduğunu anlattı. Küçükken kurduğu hayaline azmi ve yeteneği ile ulaşan Ahizer Özbek, “İlkokulda okul korosundaydım. Sesim güzeldi. İlkokula giderken benim hayalim konservatuvar bölümüne gitmek ve müzik öğretmeni olmaktı. Şu anda da müzik bölümünde okuyorum. Ders verme konusunda endişelerim vardı. Bunun görmekle bir ilgisi yok. Bir engel olarak görmedim. Piyano ve gitar dersi veriyorum” diye konuştu.

Önyargı ve duyarlık rahatsız ediyor

Ahizer Özbek, eve kapanmak yerine kendisine müziğe adayarak yaşadığını ve yaşama tutunduğunu söyledi.

Kendisini en çok zor zorlayan konunun ise insanların tutumları olduğunu vurgulayarak, “Çünkü insanların duyarsızları önyargıları beni olumsuz yönde düşünmeye itiyor. Kendimle barışık bir insanım. İnsanlara bir şeyler öğretmeye çalışan bir birey olarak hayatıma yön verdim. İnsanların önyargısı beni rahatsız ediyor. Bunu da görmeden hissedebiliyorum, duyabiliyorum” dedi.

“Yeter ki azmetsinler”

Kendisinin piyano dostu olduğunu söyleyen Ahizer, tüm engelli arkadaşlarına enstrüman çalmayı tavsiye ederek “Kimse yeteneksiz değildir. Bizde yaparak öğrendik. Elbette zorlukları oldu. Ama önemli olan cesaret. Yeter ki azim ve yetenek olsun” şeklinde konuştu.

Ahizer’in en büyük hayali ise yetiştirdiği öğrencileri ile büyük bir konser vermek.
Kaynak: İHA