Dolar Bozdurana Ayran Ve Kokoreç Bedava

Doların son günlerde rekor seviyeye çıkmasına tepki gösteren Tekirdağlı bir esnaf, 300 Dolar bozduran herkese kokoreç ve ayranın bedava olduğunu duyurdu.

Dolar Bozdurana Ayran Ve Kokoreç Bedava
Daha önce polis olan dayısının vurulduğu zaman şehit polis ailelerine verilen her türlü hizmeti ücretsiz yapan Kokoreççi Efkan Kılıç, bu sefer de Doların yükselişi nedeniyle ilginç bir kampanya başlattı. Doların bozdurulması yönündeki çağrılara kayıtsız kalmayan kokoreç dükkanı sahibi Efkan Kılıç, Türk parasının değerlenmesi için 300 Doları bozdurup, makbuzunu getiren vatandaşlara ücretsiz kokoreç ve ayranı bedava veriyor.

"Benim zoruma gidiyor"

Dolar karşısında Türk Lirasının değer kaybettiğini gördüğünü ve bu duruma çok üzüldüğünü dile getiren Efkan Kılıç, "Ben de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak, tepkimi gösteriyorum. 300 dolar bozduran herkese, kokoreç ayran bedava. Ama makbuzunu getirsin, makbuzu görmek istiyoruz yani. Şu ana kadar bir kişi geldi, zaten dün yaptım bu kampanyayı. Baktım çok yükleniyorlar ülkemize, bizim paramız bence daha değerli. Dolardan daha değerli olduğunu düşünüyorum, dolar kim ki Türkiye karşısında. Eski Türkiye yok artık yani, biz artık bambaşka bir Türkiyeyiz. O yüzden kimse almasın dolar, bizim paramız bize gerçekten yeter. Başka bir Türkiye yok, o yüzden herkes kendi parasını kullansın. Doları ben tasvip etmiyorum. Dolar kullanmak benim zoruma gidiyor" diye konuştu.



"Şehit polis ailelerine verilen hizmetler 6 yıldır ücretsiz"

Daha önce de böyle uygulamaları olduğunu ifade eden Kılıç, "Ben Türkiye Cumhuriyetini seviyorum, vatandaşını seviyorum. Ben askerimizi, polisimizi seviyorum. Benim eniştem de polis, eniştem 5 yıl önce kadar bir vurulma, ağır bir vaka geçirmişti, Allah’a şükür iyi. Şu anda da şehit haberleri geliyor, üzülüyoruz, elimizden hiçbir şey gelmiyor, hani ’vatandaş olarak, esnaf olarak ne yapabiliriz’ dedik. Ben de kendimce, şehit asker ve şehit polis ailelerine verilen hizmetler 6 yıldır ücretsiz. Bugüne kadar zaten 2 kişi geldi. Gelen kimse yok, keşke gelseler. Keşke bir şeyler yapabilsek. Bu ülke bizim, ben ülkemi gerçekten seviyorum, ben ne Amerika’ya gitme sevdalısı, ne Almanya, Türkiyeyi gerçekten seviyorum yani. Vatanımı, milletimi, insanları gerçekten seviyorum. Biz başka bir ülkeyiz, başka insanlarız" dedi.

Kaynak: İHA