Nusaybin'de Silah Ve Mühimmat Bulundu

Nusaybin ilçesinde sokağa çıkma yasağını devam ettiği bölgede terör örgütü PKK mensuplarınca saklandığı belirlenen çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde PKK'lı teröristlerce gömülen çok sayıda silah, mühimmat ve para ele geçirildi.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Mardin'in Nusaybin ilçesinde huzur ve güvenliğin tesis edilmesi amacıyla başlatılan Atmaca -7 operasyonunun ardından 14 Mart'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağı, 25 Temmuz'da 6 mahalle hariç kısmen kaldırılmıştı.

Abdulkadir Paşa, Fırat, Dicle, Yenişehir, Zeynel Abidin ve Kışla mahallelerinde sokağa çıkma yasağı sürerken, tespit edilen el yapımı patlayıcıların kontrollü imhası ve PKK'lı teröristlerin operasyon dönemindeki saldırıları sonucu tahrip olan binaların yıkımı için başlatılan çalışmalar devam ediyor.

Güvenlik güçlerince yapılan çalışmalarda Abdulkadir Paşa Mahallesi'nde yapılan kazı çalışmasında 2 uzun namlulu silah, kanas, biksi, roketatar, pompalı tüfek, silahlara ait çok sayıda fişek, 2 tencere, dürbün, pil, kamera, fotoğraf makinesi, hücum yeleği, teçhizat kemeri ile yüklü miktarda para ele geçirildi.
Kaynak: AA