Musul'da Etkili Olan Yağış Sığınmacıları Vurdu

Irak Kızılayı yetkilisi Rafid:'Musul'da son iki gündür etkili olan yağışlar, çatışmalar nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan halkın yaşadığı insani krizi şiddetlendirdi'.

Irak'ın Musul kentinde son iki gündür etkili olan yağışın, bölgede devam eden operasyonlar nedeniyle evlerini terk ederek kamplara sığınan ailelerin sıkıntılarını daha da artırdığı belirtildi.

AA muhabirine konuşan Irak Kızılayı yetkilisi İyad Rafid, 'Musul'da son iki gündür etkili olan yağışlar, çatışmalar nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan halkın yaşadığı insani krizi şiddetlendirdi.' dedi.

Musul'dan kaçan sivillerin yerleştirildiği Hazır ve Hasanşam kamplarındaki durumun çok kötü olduğunu kaydeden Rafid, kamp alanlarının su içinde kaldığını, çadırların suyla dolmasını önlemek için halkın kendi kısıtlı imkanlarıyla önlem almaya çalıştığını söyledi. Rafid, yetkililerin de kamp alanlarında biriken suyu tahliye etmek için yoğun çaba gösterdiğini ifade etti.

Irak Kızılayı yetkilisi Rafid ayrıca, Sünni Vakfı Divanı'nın gönderdiği gıda yardımı içeren 50 kamyonun Musul'daki kamplara ulaştığı bilgisini verdi.

Öte yandan Irak Göç ve Göçmenler Bakan Yardımcısı Casim el-Atiyye, sığınmacı kamplarına kurulan 65 bin çadıra ek olarak 15 bin çadır daha kurulduğunu belirtti.

Kamplardaki insani yardım konusunun şu an için kontrol altında olduğunu kaydeden Atiyye, uluslararası kuruluşların finansmanıyla yeni mülteci kampı kurulması için bakanlık ve Bileşmiş Milletler (BM) arasında görüşmeler yapıldığını ifade etti.

Musul'daki çatışmalardan kaçanların çoğunun barındığı Hazır Kampında 8 bin ailenin, Hasanşam Kampında ise 24 bin kişinin kaldığı öğrenildi.

BM, yaklaşık 1,5 milyon nüfuslu Musul'dan çatışmalar nedeniyle bir milyona yakın kişinin göç edebileceğini belirtmişti.

Kaynak: AA