MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Tosyalı Açıklaması 'Türkiye'nin Gücünü Net Bir Şekilde Görüyoruz'

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkan Yardımcısı Fuat Tosyalı, "Dünyanın birçok yerine gezi ve incelemelerde bulunuyoruz. Gezdiğimiz her yerde Türkiye’nin gücünü net bir şekilde görüyoruz. Bu da bize gurur ve güç veriyor" dedi.

MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Tosyalı Açıklaması 'Türkiye'nin Gücünü Net Bir Şekilde Görüyoruz'
Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkan Yardımcısı Fuat Tosyalı, MÜSİAD İzmir Şubesi tarafından düzenlenen Dost Meclisi toplantısının onur konuğu oldu. İzmir’de Ege’li sanayici ve iş adamlarıyla bir araya gelen Tosyalı, sanayici ve iş adamlarıyla iş yaşamındaki tecrübe ve deneyimini paylaştı. "5 yıl önceki strateji ile 5 yıl sonraki yöntemlerle iş dünyasında başarılı olmamız beklenemez" diyen Tosyalı, "Bildiğiniz gibi iş dünyası inanılmaz bir rekabet içerisindedir. Rekabetin şekli de değişmiştir. Günümüzde rekabet hakimiyetçi bir rekabete dönüşmüştür. ’Bu anlayışla rakibin bütün hatlarına saldır, olmuyorsa bütün potansiyelini yok et, edemiyorsan ortak ol’ şeklinde gelişiyor. Tabi bu karmaşa içerisinde iş yapmak olağanüstü bir çaba, gayret ve dikkat gerektirmektedir. 5 yıl önceki strateji ile 5 yıl sonraki yöntemlerle iş dünyasında başarılı olmamız beklenemez. Bu yüzden günümüz koşullarına uygun yeni stratejiler üretmek zorundayız" dedi.



"Türkiye’nin gücünü net bir şekilde görüyoruz"

Fuat Tosyalı, Dünyanın bir çok yerine geziler düzenlediklerini Türkiye’nin gücünü net bir şekilde gördüklerini ifade ederek, "Gezdiğimiz her yerde Türkiye’nin gücünü net bir şekilde görüyoruz. Bu da bize gurur ve güç veriyor. Geçtiğimiz günlerde dünyanın her yerinden iş adamlarıyla Afrika’ya yaptığımız incelemede hem o bölgenin halkının, hem de hükümetlerinin Türk iş dünyasına olan inanç ve güvenini görmek bizi mutlu etti. Türk iş adamları Afrika’da mevcut olan bu potansiyeli mutlak değerlendirmelidir. Ülkemiz her geçen gün büyürken, önümüze sürekli engeller çıkıyor. Biz yılmadan azimle bu engelleri aşmaya devam ediyoruz" şeklinde konuştu.

Tosyalı, doların yükselişini ise şöyle değerlendirdi:

"Japonya’da dolar yükselişi yüzde 20 -25’lerde iken bu oran ülkemizde sadece % 10-15 aralığında kaldı. Bakıldığında ülke ekonomisinin güçlü temellere oturtulduğunu görmekteyiz. Ülkemize güvenmek ve korkmadan geleceğimiz için çalışmak zorundayız. Biz grup olarak birçok kültürü içimizde barındırıyoruz. Bir taraftan Japon ortaklarımızla iş yaparken, diğer yandan Cezayir’de ülkemizin en büyük yatırımıyla Cezayirli çalışanlarımızla bir araya geliyoruz. Avrupa’da bulunan Karadağ NİKSİC tesislerimizle de Avrupalı çalışanlarımızla bu kültürü harmanlıyoruz. Bizler ülkemizin geleceğe sağlam adımlarla ulaşması için gecemizi gündüzümüze katıp çalışıyoruz. Herkes üzerine düşen görevi layıkıyla yerine getirdiği takdirde Türkiye dünyanın en güçlü ülkeleri arasında yerini alacaktır."

"Çok büyük sorumluluklarımızın olduğunun bilincindeyiz"

MÜSİAD İzmir Başkanı Ümit Ülkü de, katılımlarından dolayı Fuat Tosyalı’ya teşekkür ederek, MÜSİAD olarak Türkiye’de başarılı çalışmalara imza attıklarını söyledi.

Başkan Ülkü, “Ülkemizin büyümesi ve daha fazla güçlü olabilmesi için her türlü fedakarlığa hazırız. Biz iş adamlarına düşen, işimizi daha da büyütmeye çalışmak, ülkemize daha fazla yatırım, daha fazla katma değer ve daha fazla istihdam sağlamak olmalıdır. Ülkemizin birlik ve beraberliğine sahip çıkmaya devam edeceğiz. Kısacası ülkemiz bunca terör belasıyla uğraşırken bizler iş insanları olarak çok büyük sorumluluklarımızın olduğunun bilincindeyiz. ’Durmak yok’ diyoruz. İleri teknolojiye dayalı ürünleri tasarlayan bir ülke haline gelene dek daha çok çalışacağız” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Ümit Ülkü, toplantıya katılarak tecrübe ve deneyimlerini paylaşan Fuat Tosyalı’ya MÜSİAD hatıra ormanında adlarına dikilmiş fidanların sertifikasını vererek teşekkür etti. Toplantı daha sonra soru cevap bölümüyle son buldu.
Kaynak: İHA