Muğla'da Eğitimde İş Birliği Protokolü İmzalandı

Muğla Valiliği, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında “Eğitimde İş Birliği Protokolü”, düzenlenen törenle imzalandı.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen protokol törenine Muğla Valisi Amir Çiçek, MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumhur Çoban, Köyceğiz Kaymakamı Gürkan Demirkale, İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, ilçe milli eğitim müdürleri, okul müdürleri ve öğretim elemanları katıldı.

Törende yaptığı konuşmada, ortak projelerin yapılmasıyla Muğla’daki eğitim kalitesinin daha da artacağına inandığını belirten Vali Çiçek, Muğla’daki eğitim çıtasında da son yıllarda gözle görülür bir artış yaşandığını kaydetti.

Çocukların daha iyi yetiştirilmesi için bütün konular dikkate alınarak protokolün hazırlandığını belirten Çiçek, “Eğitimde böyle bir iş birliğini sağladıysak ne mutlu bize. Hangi alanda olursa olsun çalışmalarımızın koordineli, ortak akıl ve kolektif hareketle yürütülmesi gerekiyor. Bugün imzalayacağımız protokolde olduğu gibi kurumlar veya sivil toplum kuruluşları arasındaki iş birliği çok önemli. Muğla’mız ve çocuklarımıza katkı sağlayacak bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.' dedi.

Vali Çiçek, bu gibi projelerle vatanına, bayrağına, milletine, ailesine, çevresine yararlı, üretken, sorumluluk sahibi, kişilikli, hoşgörülü, demokratik haklarını koruyan, bilgiyi hayatına yansıtan nesillerin yetiştirileceğine inandığını ifade etti.

Eğitimde İş Birliği Protokolü’nün Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ile her alanda iş birliği yapmak için planlandığını söyleyen Milli Eğitim Müdürü Ekinci ise 15 Temmuz’dan sonra eğitim ve öğretimin, kurumlararası iş birliğinin, milli eğitimin niteliğinin arttırılmasının ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gördüklerini söyledi.

Muğla’da eğitim öğretime öncülük yapan üniversitenin her alanda desteğini beklediklerini vurgulayan Ekinci, protokol kapsamında her alanda okullarda işbirliği yapılacağını dile getirdi.

İmzalanacak protokolün eğitim alanında olmazsa olmaz bir protokol olduğunu ifade eden rektör Harmandar ise Muğla’da eğitimin geliştirilmesi, eğitim kalitesinin yükseltilmesi, öğrenci başarısının daha üst seviyelere çekilmesi için bu iş birliğinin gerekli olduğuna dikkat çekti.

Konuşmaların arasında Vali Çiçek, rektör Harmandar ve Milli Eğitim Müdürü Ekinci protokolü imzaladı.

Kaynak: AA