Kraliçe seçildiğine pişman ettiler!

Irak'ta Aralık 2015'te güzellik kraliçesi seçilen Şeyma Kasım, yarışmayı kazandığına bin pişman.

Kraliçe seçildiğine pişman ettiler!
Irak'ın başkenti Bağdat'ta geçen sene, 43 yıl aradan sonra düzenlenen ilk güzellik yarışmasını kazanan Şeyma Kasım, 'kraliçe' seçildiğine pişman olduğunu söyledi.

Rudaw'a konuşan 20 yaşındaki Kerküklü güzel, Bağdat hükümetinden bugüne kadar hiçbir yardım almadığını savunarak, "120 bin dolarlık evimi satmak zorunda kaldım" dedi. Filipinler'de düzenlenecek Kainat Güzellik Yarışması'na katılmak istediğini söyleyen Kasım, maddi destek beklediğini ifade etti.

Kasım, röportajda, "Geçen yıl güzellik kraliçesi seçildiniz. Şimdiye kadar ne tür faaliyetlerde bulundunuz?" sorusuna, "Güzellik Kraliçesi seçildiğimde göçmen ve kanser hastası çocuklara yönelik çalışmalar yapmak istedim. Kendi imkanlarımla her ay göçmenlere gıda yardımı yaptım. Aynı zaman kanser hastası çocuklara ve emeklilere de yardım ediyorum. Yetkililer ya da firmalar bu konuda bana yardım etmedi. Ancak bu benim görevimdi. Bu nedenle de Kerkük'te bana ait 120 bin dolar değerinde evimi satmak zorunda kaldım. Bu paradan yaklaşık 40 bin dolarını projeme kullandım. Kraliçe seçilmeden önce sivil toplum kuruluşlarında (STK) çalışıyordum. Halkın ne tür şartlarda yaşadığını iyi biliyordum" diye yanıt verdi.

Kraliçe seçildiğine pişman ettiler!

Genç kadın, "Yetkililer evinizi satma nedeninizi biliyor mu?" sorusuna ise "Hayır bilmiyorlar" cevabını verdi.

Şu an bir televizyon programında sunuculuk yaptığını belirten Kasım, "Irak hükümetinden maaş alıyor musunuz?" diye soran gazeteciye, "Hayır. Sadece Irak Kültür Bakanlığı, beni uluslararası kamuoyunda 'Irak Güzellik Kraliçesi' olarak tanıttı hepsi bu. Bana yaptıkları tek iyilik bu oldu" yanıtını verdi.

Kasım'ın, "Güzellik Kraliçesi seçildiğinize pişman mısınız?" sorusuna yanıtı ise netti: "Evet. Hem de çok pişmanım çünkü kimse bana yardım etmedi ve güzellik kraliçesi olduğumu hissettirmedi."

Yarışmanın ardından DEAŞ'ın Kasım'ı, "örgüte katılmazsa kaçırmakla" tehdit ettiği öne sürülmüştü.

Kraliçe seçildiğine pişman ettiler!