Kitap Fuarı'nda Büyükşehir Standına Yoğun İlgi

İçel Büyükşehir Belediyesi standı, bu yıl 2.’si gerçekleştirilen İçel CNR Kitap Fuarı’nda yoğun ilgi gördü.

Kitap Fuarı'nda Büyükşehir Standına Yoğun İlgi
CNR Expo Yenişehir Fuar Merkezi’nde 26 Kasım-4 Aralık tarihleri arasında kitapseverleri ağırlayan fuarda, İçel Büyükşehir Belediyesi standı, vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü. İçel Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınları tarafından basılan 5 bin adet kitap, standı ziyaret eden kitapseverlere hediye edildi. Kısa sürede tükenen kitaplar Büyükşehir Belediyesi Kütüphanesi arşivinden temin edildi. Standı yaklaşık 6 bin kişi ziyaret etti.

Standı ziyaret eden vatandaşlara, Semihi Vural’ın ’Atatürk İçel’de ve Anadolu’nun Kapısı Tarsus Gülek Boğazı’, Orhan Şaik Gökyay’ın ’Bu Vatan Kimin’, Emin Yalçın’ın ’Türkmen Oymaklarında Bir Yörük Beyi’ ve ’Osmanlı’dan Milli Mücadeleye Toroslarda Yörükler’, Turan Ali Çağlar’ın ’Aşık Mahrumi ve İçel ve Tarsus Halk Kültürü’, Ertan Aykın’ın ’Çizgilerle Kilikya Kaleleri’, Kudret Ünal’ın ’Müfide İlhan’, Kemal İstek’in ’Cihan Pehlivanı İçelli Ahmet’ kitapları hediye edildi. İçel Büyükşehir Belediyesi’nin kültürel etkinliklerine ait broşürler, Milli Mücadele yıllarını anlatan belgesel, kalem, anahtarlık ve kitap ayraçları da stantta yer aldı.

Fuarda Büyükşehir Belediyesi’nin standına uğrayan vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi’nin kültürel hizmetlerinden dolayı duydukları memnuniyeti dile getirerek, İçel halkının bilinçlenmesi ve İçel’in kültür şehri olması için kültürel faaliyetlerin önemli olduğunu belirtip İçel Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a hizmetlerinden dolayı teşekkür ettiler.

Standa uğrayan öğretmen ve öğrenciler, kitapların ücretsiz verilmesinden dolayı mutlu olduklarını ifade ederek, stantta dağıtılan çocuk tiyatrosu broşürleri ve kitap ayraçları çocuklar tarafından büyük ilgi gördü.

Öte yandan stantta 11 Aralık 2016 tarihinde İçel Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenecek olan 2. Uluslararası İçel Maratonu kayıtları da yapıldı.
Kaynak: İHA