Kazakistan'da Hoca Ahmet Yesevi'yi Anmak Ve Anlamak Paneli

Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Yıldız: “Yesevi’nin öğrencileri bütün Türk dünyasında, Anadolu ve Balkanlar'da Türklüğün ve Müslümanlığın devam etmesini sağlamıştır”.

ASTANA – Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Musa Yıldız, Hoca Ahmet Yesevi’nin yetiştirdiği öğrencilerin Türk dünyasında, Anadolu ve Balkanlar'da Türklüğün ve Müslümanlığın devam etmesini sağladığını söyledi.

Hoca Ahmet Yesevi Üniversitesi Avrasya Araştırma Enstitüsü ile Yabancı Diller ve Mesleki Kariyer Üniversitesi tarafından Kazakistan'ın Almatı kentinde “Hoca Ahmet Yesevi’yi Anmak ve Anlamak” konulu panel düzenlendi.

Panelin açılışına Hoca Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Yıldız, Hoca Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Üyesi Muhittin Şimşek ve Yabancı Diller ve Mesleki Kariyer Üniversitesi Rektör Yardımcısı Ercan Kuanışbayev’in yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı.

Panelde öğrencilere Yesevi’nin hayatı ve bıraktığı mesajlar hakkında bilgi verildi.

Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, etkinliğin amacının Yesevi’yi genç nesillere tanıtmak ve onun mesajlarını anlamalarını sağlamak olduğunu belirterek, “Yesevi’nin en önemli mesajının da zamanı iyi değerlendirmek olduğunu öğrencilere anlattım.” dedi.

Yesevi’nin hoşgörü, birlik ve beraberlik sembolü olması sebebiyle UNESCO tarafından bu yıl Hoca Ahmet Yesevi yılı ilan edildiğini anımsatan Yıldız, Yesevi’yi tanıtmak amaçlı çeşitli ülkelerde 25 başlıkta 250 civarında etkinlik gerçekleştirdiklerini aktardı.

Yıldız, Yesevi’nin genç nesillere önemli mesajlar bıraktığına işaret ederek, 'Önemli mesajlarından biri zamanı iyi değerlendirmek. Kendisi zamanını öğrenci yetiştirmekle geçirmiştir. Toplam 99 bin öğrenci yetiştirmiş. O öğrencileri bütün Türk dünyasında, Anadolu, Balkanlar'da, Türklüğün ve Müslümanlığın devam etmesini sağlamıştır.” ifadesini kullandı.

Kaynak: AA