İzmit Belediyesi'nin Tarih Çalışmalarına Ödül

Tarihi Kentler Birliği Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması’nda İzmit Belediyesi ödüle layık görüldü.

İzmit Belediyesi'nin Tarih Çalışmalarına Ödül
İzmit Belediyesi yarışmaya Bağlıca Işıklı Cami Rölöve, Restitüsyon, Restorasyon Projesi, Yeni Hamam Rölöve, Restitüsyon, Restorasyon Projesi ve Sırrıpaşa Cad. Sokak Sağlıklaştırma Projesi ile 2015 yılı başvurusu yapıldı ve projelerimiz başarı ödülüne layık görüldü.

Bağlıca Işıklı Camii , Yeni Hamam ve Sırrıpaşa Caddesi sokak iyileştirme projeleriyle katıldı ve her 3 projede ödüle değer görüldü.

47 belediyenin 83 projeyle katıldığı yarışmanın ödülleri İstanbul YAPEX Restorasyon Fuarı’nda düzenlenen törenle verildi.

Tarihi Kentler Birliği tarafından 15 yıldır düzenlenen yarışmada belediyelerin dereceye giren ödülleri fuardaki sergilendi.

Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın Ankara programı sebebiyle katılamadığı ödül töreninde İzmit Belediyesinin ödüllerini Etüt Proje Müdürlüğü yetkilileri aldı. Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Doğan, “Çalışmalarımızın, emeklerimizin bu tür ödüllere layık görülmesi bizi mutlu ediyor. Biz, göreve geldiğimiz ilk günden itibaren tarihimize sahip çıkmayı kendimize görev edindik. İzmit Belediyesi olarak, şehrimizde Çanakkale ruhunu yaşatmak amacıyla Yahya Kaptan Mahallesi’nde Kınalı Asker Açık Hava Müzesini yaptık. Türkiye’de ilk defa Sarıkamış ruhunu yaşatmak için Sarıkamış Anıtını ve hatıra ormanını yine biz yaptık. Kıbrıs ve Kore Gazileri anıtını ve buna benzer onlarca tarihi yapıyı şehrimize kazandırdık. İnşallah önümüzdeki günlerde de Kocaeli’mize ismini veren Akçakoca Meydanını tamamlayıp orada bir Osmanlı Açıkhava müzesi açacağız. İnşallah önümüzdeki yıl Kültür Tepesi’nin 2.Etabını da vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Bir zamanlar ne yazık ki, bu şehirde Ata yadigarları horlanmış, tarihi yapıların üzerine binalar dikilmiş. Biz ise, bu yok edilen tarihi yapıları tekrar kazanmaya ve kazandırmaya çalışıyoruz. Bizim kültürümüzde Atasına, dedesine tarihine sahip çıkmak vardır” dedi.

Kaynak: İHA