İyilikder'den Çocuklara Kıyafet Yardımı

İyilikder Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğince ihtiyaç sahibi bin çocuğa kıyafet yardımı yapıldı.

İyilikder Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından çocuklara kıyafet yardımında bulunuldu.

İyilikder Karagöz Şubesinde kurulan hayır mağazasına gelen ihtiyaç sahipleri, burada dernek gönüllülerinin yardımıyla kendilerine uygun kıyafetleri seçti.

Mağazaya gelen çocuklar, beğendikleri kıyafetleri almanın mutluluğunu yaşadı.

Dernek Yardım Komisyonu üyesi Hatice Ergen, yaptığı açıklamada, derneklerince 4 gündür kıyafet yardımı yaptıklarını söyledi.

25 okuldan bin çocuğa yardımda bulunduklarını ifade eden Ergen, şunları belirtti:

'Bu yıl İyilikder olarak okul çocuklarına kıyafet yardımı yapıyoruz. Kışı daha rahat geçirebilmeleri için ufak bir dokunuş yaptık. Verdiğimiz ürünler kazak, çorap, pantolon, gömlek mont ayakkabı olmak üzere 6 parçadan oluşuyor. Buraya gelen öğrenciler memnun bir şekilde ayrılıyorlar. Ortaokuldan lise çağına kadar olan çocuklara yardım yaptık. Kış ayları boyunca yardımlarımız devam edecek.'

- 'Halep'e yardım gönderemiyoruz'

Ergen, bu ay sonuna doğru Gaziantep'teki 300 Suriyeli aileye yardım yapacaklarını dile getirerek, çok istemelerine rağmen Halep'e yardım gönderemediklerine dikkati çekti.

İyilikder olarak Halep için nakdi yardım kampanyası başlattıklarını belirten ifade eden Ergen, 'Halep'te şu an çok büyük bir savaş yaşanıyor. Hiçbir ekibimiz oraya ulaşamıyor. Ne gıda ne kıyafet hiçbir şey ulaştıramıyoruz. Nakli yardım kampanyası başlattık. Bağış yapmak isteyen vatandaşlarımız 'Halep' yazıp '4025' mesaj gönderirlerse 5 TL yardımda bulunabilirler. Halep'e ulaşamıyoruz ama Cerablus'a yardımlarımız sürüyor. Okullarda tadilat yapıldı. Birkaç okulumuzda eğitim sürüyor. İnşallah yardımlarımızı devam ettireceğiz.' açıklamasında bulundu.

Kaynak: AA