İstiklal Caddesi'nde 'Dünya Engelliler Günü' Yürüyüşü

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla İstiklal Caddesi’nde düzenlenen yürüyüşte engelli vatandaşlar için yaşam şartlarının iyileştirilmesi ve akraba evliliklerinin önüne geçilmesi gerektiğine dikkat çekildi.

İstiklal Caddesi'nde 'Dünya Engelliler Günü' Yürüyüşü
Türkiye Sakatlar Derneği tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Taksim’de yürüyüş düzenlendi.

Taksim Tünel önünden başlayan yürüyüşe CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, Türkiye Sakatlar Deneği Genel Başkanı Şükrü Boyraz, dernek yetkilileri, çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri, engelli vatandaşlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Vatandaşlar yürüyüş boyunca "Sakatlık Kader Değil, Yarattığınız Cehennemdir" pankartını taşıdı.

Ellerinde "Savaş Engel Demektir", "Engelli İstihdamı Arttırılsın", "Engelsiz Erişilebilir Kent" kartları tutan vatandaşların yürüyüşü Galatasaray Lisesi’nin önünde sona erdi.

Yürüyüşün ardından basın açıklaması yapan Türkiye Sakatlar Deneği Genel Başkanı Boyraz, engelliler için yaşam şartlarının iyileştirilmesi ve akraba evliliklerinin önüne geçilmesi gerektiğine dikkat çekti. Başkan Boyraz, engelli insanların sokaklara daha çok çıkarılması gerektiğine de vurgu yaptı.

"Bir kişiyi bile kurtarabilirsek bizim için mutluluk"

Engelli vatandaşların sesleri duyurabilmek ve toplumda var oldukları göstermek istediklerini ifade eden Türkiye Sakatlar Deneği Genel Başkanı Şükrü Boyraz, "Evlerimizde hapis olduğumuzu bunun sebeplerini kamuoyuna anlatmaya, bizim de insan haklarımız olduğunu, eğitim, istihdam haklarımız olduğunu duyurmak istiyoruz. Sosyal yaşam hakkımız olduğunu haykırmaya çalışıyoruz. 3 Aralık illaki şart değil, biz bunu her seferinde yapıyoruz. Bugün de bunun için buradayız, sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. Biz engelli bir kişiyi bile sokağa çıkarsak denizyıldızı misali, bir kişiyi bile kurtarabilirsek bizim için mutluluk" dedi.

Kaynak: İHA