Hibe Desteğiyle Küçükbaş Hayvan Barınağı Kurdu

Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde yaşayan bir vatandaş Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın desteğiyle 200 küçükbaş hayvan için barınak kurdu.

Hibe Desteğiyle Küçükbaş Hayvan Barınağı Kurdu
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Kırsal kalkınma destekleriyle bölgede bitme noktasına gelen tarım ve hayvancılığa verdiği hibe ile destek olarak, bölgede tarım ve hayvancılığın yeniden canlanmasına katkı sağlayacak. İlçeye bağlı Aydınlar Beldesinde hayvancılık yapan Mehmet Salih Emre isimli vatandaş, bakanlığın Kırsal kalkınma desteğiyle yüzde 50 hibe ile küçükbaş hayvan barınağı yaptı. Yapılan barınakta incelemelerde bulunan Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy, devletin vatandaşa her türlü konuda hibe desteği sağladığını söyledi.

Başkan Gürsoy, “Devletimiz bölgenin kalkınabilmesi adına özellikle tarım ve hayvancılık üzerine önemli hibe desteği sağlıyor. İnşallah verilen bu destekler ile vatandaşlarımız bölgemizde tarım ve hayvancılığı yeniden canlandırmış olacaklar. Bu destekler kapsamında hayvancılıkla uğraşan bir hemşerimiz devletten yüzde 50 hibe desteği alarak hayvanları için modern bir hayvan barınağı yapmış oldu. Bu barınağın hemşerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA