Genç Yönetmeler Eyüp'te Yetişiyor

Eyüp Belediyesinin öncülüğünde bu yıl 2’ncisi düzenlenen Eyüp Film Akademisi’nin (EFA) 2016-2017 yılı eğitim dönemi, törenle başladı. Geçtiğimiz yıla oranla bu yıl Eyüp Film Akademisi’ne rekor başvuru yapıldı.

Genç Yönetmeler Eyüp'te Yetişiyor
Eyüp Belediyesi ve İstanbul Medya Akademisi işbirliğiyle TRT’nin sponsorluğunda kurulan Eyüp Film Akademisi’nin (EFA) 2016-2017 yılı eğitim dönemi Eyüp Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen törenle başladı.

Geçtiğimiz yıla oranla rekor bir başvuru alan akademinin yeni sezon açılışına Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın’la birlikte usta yönetmen Mesut Uçakan’ın yanı sıra sanat dünyasından ünlü isimler ve çok sayıda genç yönetmen adayı katıldı.

Sinema sektöründe isim yapmış usta yönetmenlerle genç sinema tutkunlarının buluştuğu akademiye, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Geçtiğimiz yıl 7 ay boyunca akademide eğitim gören genç yönetmenlerin hazırlamış oldukları kısa film gösterimleri açılışa katılanlardan büyük beğeni topladı.

Eyüp Film Akademisine rekor başvuru

Genç yönetmenlere senaryo yazarlığı, yönetmenlik, film eleştirmenliği gibi akademik sanatsal ve kapsamlı sinema eğitimin verildiği Eyüp Film Akademisine bu yıl sinema tutkunu gençler yoğun ilgi göstererek 20 gün içerisinde rekor bir başvuruya imza attı. Geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen akademide 30 kişi katılım göstermiş ve genç yönetmenlerin tamamı başarı göstermişti. Bu yıl ise akademinin açılışına 20 gün kala başlatılan başvuruya yaklaşık bin genç yönetmen adayı başvuru yaparak rekora imza attı.

"Projenin Türkiye’de bir örneğini duymadım"

Göreve geldiği günden bu yana kültür ve sanata önem verdiğini belirten Eyüp Belediye Başkan Remzi Aydın, "Eyüp Belediyesi olarak göreve geldiğimiz günden yana kültür ve sanata özel önem vereceğimizi söyleşmiştik. Sinema okulu TRT ile işbirliği içerisinde gerçekleştirdiğimiz bir projedir. Bu yıl 2’ncisini düzenleyeceğimiz akademinin Türkiye’de başka bir örneği yok, ben başka yerel bir yönetimin böyle bir çalışma yaptığını duymadım. Bu çalışma alanında uzman eğitimcilerin yer aldığı bir proje ve 7 ay boyunca devam ediyor. Bu yıl gerçekten çok fazla sayıda müracaat var. Bin civarında olan başvurudan elemeler yapılarak çalışma gerçekleşecek. İnşallah bu çalışma ile bu gençler sinema sektöründe önemli yerlere gelecekler. Milli sinema, yerli sinema diyoruz, bu sinemalar yapılan çalışmalarla gelişir. Eyüp Belediyesi olarak katkı sağlayabiliyorsak ne mutlu bizlere" dedi.



"Film akademisine bin kişinin başvuru yapması beni şaşırttı"

Eyüp Film Akademisinin açılış töreninde açıklamalarda bulunan usta yönetmen Mesut Uçakan, "Günümüzün medeniyetini kendi miğferinde taşıyan sinema sanatıyla alakalı bir faaliyetin olmaması hakikaten bir eksiklikti. Ama gördüğüm kadarıyla bu faaliyete öyle bir sarılmışlar ki çok profesyonel ve büyük hedeflerle işin içerisine girmişler. Benim en çok şaşırdığım böyle bir kursa bin kişinin başvuru yapmasıdır. Bizim dönemimizde böyle bir gençlik bulamazken, maşallah gürül gürül bir gençlik geliyor. Gençliğin bu isteğini görmemezlikten gelmek olmazdı. İnşallah bu akademiden usta yönetmenler yetişir" diye konuştu.

Kaynak: İHA